zaterdag 25 januari 2020
1. VB&P Teelt 1. VB&P Order

Tesselaar verbetert footprint voor derde jaar op rij

Tesselaar verbetert footprint voor derde jaar op rij

Voor het derde jaar op rij heeft Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest met behulp van de applicatie EcoChain haar milieu footprint berekend. Door het vervangen van een deel van de lampen voor zuinigere en sterkere lampen (assimilatieverlichting) is de productie gestegen en het energieverbruik omlaag gegaan. Hierdoor is de CO₂ uitstoot per bloemsteel verlaagd naar 26 gram. In 3 jaar tijd is de uitstoot per bloemsteel verlaagd van 31 gram naar 26 gram. Een verlaging van 16%!

Maatregelen voor 2019 zijn het vervangen van het minst productieve soort en er wordt verder gegaan met het vervangen van de assimilatieverlichting. Tesselaar werkt voor 95% met biologische bestrijders.

Jonathan Bleeker (teelt) vertelt: ‘Er zijn nog een paar plagen, zoals cicaden die we niet met biologische bestrijders kunnen verhelpen. Echter beperken wij het gebruik van chemie zoveel mogelijk.’

Tesselaar brengt haar bloemen ook uit onder het label Fair Flora: de CO₂ uitstoot en het waterverbruik door de productie van deze bloemen worden volledig gecompenseerd. Eind april brengt Tesselaar Alstroemeria de nieuwe alstroemeria Mistral op de markt. Voor deze bloem wordt de CO₂ van de productie volledig gecompenseerd.

 


16-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS