woensdag 27 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Royal Brinkman en Moleaer bundelen krachten voor nieuwe Nanobubble technologie

Royal Brinkman en Moleaer bundelen krachten voor nieuwe Nanobubble technologie

Royal Brinkman in 's-Gravenzande en Moleaer Inc. in Los Angeles gaan zich met een nieuwe Nanobubble technologie samen inzetten om de waterkwaliteit voor de tuinbouw significant te verbeteren. Nanobubbles verhogen het zuurstofgehalte in irrigatiewater. Door zuurstofverrijking van het irrigatiewater verbetert de kwaliteit en productie van het gewas aanzienlijk.

“Telers die Nanobubbles op hun irrigatiewater toepassen ervaren consequent een betere waterkwaliteit. Dankzij de nieuwe samenwerking tussen Moleaer en Royal Brinkman kunnen telers nu wereldwijd de voordelen ervaren”, aldus Michiel de Jong, Director of Business Development in Horticulture & Europe bij Moleaer. Moleaer ontwikkelde de Nanobubble-technologie in 2017 en betrad kort daarna de tuinbouwmarkt.

Zuurstof is een essentieel macro-element voor een gezonde plantengroei. Nanobubbles hebben een diameter van 100 nm, kleiner dan de golflengte van het licht. Ze verhogen en handhaven snel het zuurstofgehalte in het irrigatiewater, verbeteren de waterkwaliteit en stellen plantenwortels in staat om de opname van voedingsstoffen te verhogen, wat samen de gezondheid, opbrengst en gewascyclus verbetert.

Moleaer Inc. in Los Angeles ontwikkelt plug-and-play Nanobubble generatoren op industriële schaal om een breed scala aan processen te verbeteren. Naast de (glas)tuinbouw worden deze ook toegepast bij processen als metaalscheiding, afvalwaterbehandeling en olieterugwinning. Volgens de overeenkomst heeft Royal Brinkman het recht om de Nanobubble producten en -oplossingen van Moleaer te promoten en te distribueren op de internationale tuinbouwmarkt.

 

 


16-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS