woensdag 27 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Valse CC TAG5 labels gesignaleerd, beloning voor gouden tip

Valse CC TAG5 labels gesignaleerd, beloning voor gouden tip

CC Centralen meldt dat er valse CC TAG5 labels gesignaleerd zijn in de markt. De valse labels zijn cosmetisch bijna niet van echt te onderscheiden, maar kunnen niet worden gescand. Riscon Arnhem B.V., een onafhankelijk particulier onderzoeksbureau, is direct ingeschakeld door Container Centralen om de zaak te onderzoeken. Tips kunnen, eventueel anoniem, worden doorgegeven aan Riscon via telefoonnummer 0318 6666 44. Voor tips die leiden tot resultaat, kan een beloning verstrekt worden, oplopend tot €30.000. 

Roel de Jong, CEO Container Centralen: “Wij hebben met de CC Pool een systeem opgezet waarin eerlijke samenwerking cruciaal is. Helaas is de CC Pool nu, net als eerder met het rode label, het doelwit van criminele activiteiten. Hierdoor lijden onze pooldeelnemers schade. Hoe sneller we hier met elkaar actie op ondernemen, hoe groter de kans dat we de bron kunnen achterhalen. Daarom stellen wij een forse beloning in het vooruitzicht, voor tips die leiden tot resultaat. Dat loopt allemaal via Riscon, dus anoniem betekent echt anoniem, ook naar CC toe. Wat wij het allerbelangrijkste vinden, is dat pooldeelnemers in vertrouwen met elkaar kunnen blijven handelen, zonder zich zorgen te hoeven maken om opgelicht te worden.”

Het CC TAG5 label is ontworpen en getest in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Lyngsoe Systems en Omni-ID, ontwikkelaar van RFID tags. Aandachtspunten hierbij waren een betere kwaliteit en leesbaarheid van de RFID-antenne, en ervoor zorgen dat het label niet gemanipuleerd kan worden – ofwel, dat een authentiek CC label niet verwijderd en hergebruikt kan worden zonder dat dit leidt tot duidelijke en zichtbare schade. Vervalsing is een andere kwestie, aldus Don Ferguson, hoofd research & development bij Lyngsoe: “Helaas is het voorkomen van dit soort vervalsingen erg lastig. Wie redelijk professionele apparatuur heeft, kan feitelijk ieder object scannen en namaken. De werkelijke bescherming van de CC TAG5 is de RFID-antenne. De enige manier om uiteindelijk 100% zeker te zijn van een label, is scannen.”

Tony Kington, CEO van Omni-ID, voegt toe: “De vervalste labels waar we nu op stuiten, zijn duidelijk gemaakt met kostbare apparatuur, om een cosmetisch identieke vervalsing te kunnen produceren. Dus zonder, zoals gezegd, de unieke RFID-codering. Om CC te ondersteunen bij zijn streven naar het minimaliseren van vervalste labels, zullen wij de vervalste labels die CC aantreft in de markt analyseren. Dit zal een goed beeld geven van de schaal van de vervalsingen en de manier waarop het ontwerp en het octrooi zijn geschonden.”

 


16-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS