dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

De 5 vragen aan... Angelique de Wit

De 5 vragen aan... Angelique de Wit

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Voor wie mij niet kent: Mijn naam is Angelique de Wit, tot voor kort vijf jaar verbonden geweest aan Westland Marketing, en sinds 1 april in functie als Manager Marketing & Communicatie in het kennis- en innovatiecentrum van de tuinbouw, het World Horti Center. Ook vervul ik de rol van regiomanager bij VNO-NCW Westland-Delfland. Een mooi ondernemersnetwerk.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Welke functie je ook vervult in het World Horti Center, het is echt een feestje om daar iedere dag te mogen werken. Als ik 's morgens binnen wandel, voel ik al de energie. Van de studenten die er met jeugdig enthousiasme rondlopen, de gedreven ondernemers die je daar regelmatig ontmoet en de internationale delegaties uit alle windstreken die het centrum bezoeken, en zich continu verwonderen over de state-of-the-art tuinbouw in Nederland. En dan werken er ook nog een aantal gepassioneerde onderzoekers, die onderzoek uitvoeren op het gebied van teelttechniek- en systemen, veredeling en gewasbescherming. Hoe gaaf is het om die werelden in de marketing en communicatie te verbinden? Daar word ik oprecht blij van.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Het politieke klimaat in Nederland houdt mij wel bezig. De uitslag onlangs voor de Provinciale Staten heeft mij verbaasd, ik had niet verwacht dat Forum voor Democratie zo groot zou worden en dat mensen in zo’n groten getale op een nieuwe partij zouden stemmen. Ze hebben feitelijk nog niets laten zien. Het is een heel sterk antigeluid tegen de gevestigde orde. Ze zetten zich af tegen de bestaande politieke partijen en het bestel. Er ligt dus veel onvrede onder, dat verontrust me. En dan zo'n jonge onderzoekster die dan een zwart gat in het heelal ontdekt, dat is leuk nieuws. We lezen te weinig goed nieuws, ik pleit voor meer positiviteit in de media.

Angelique de Wit, Joyce Lansbergen en Ilse de Wilde

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

De tuinbouw vind ik echt een ontzettend boeiende sector. De innovatie, de dynamiek, de internationale focus, de passie van ondernemers. We excelleren echt op dit domein. Maar ik zie ook nog dat we onszelf een beetje te veel fragmenteren, te veel merken en te veel clubjes. Soms ook een beetje ego's die in de weg staan in echte samenwerking, dus niet alleen voor de bühne zeggen dat je samenwerkt, maar echt werken aan een gezamenlijk doel. Ik zou er graag aan willen bijdragen al die clubjes nog meer met elkaar te verbinden en te zorgen dat tuinbouw wereldwijd stevig op de kaart staat. Door goede branding en een krachtig netwerk van ambassadeurs.

Wat ga je dit weekend doen?

Vrijdagavond krijg ik eters, ik hou veel van koken en goede gesprekken aan de keukentafel, dus dat vind ik dubbel leuk. Verder ga ik zelf sporten dit weekend (yoga en hardlopen), ga ik mijn kinderen langs de lijn aanmoedigen, en heb ik nog een gezellig feestje. Best gevuld dus, maar daarna heb ik ook weer zin in maandag. Lekker weer aan de slag!

foto's: Rolf van Koppen fotografie

Bron: www.Floranews.com
12-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS