donderdag 12 december 2019
FN TOP add FN TOP logo

Badkamerplanten woonplanten van de maand mei

Badkamerplanten woonplanten van de maand mei

De Tillandsia, Ficus pumilia, Spathiphyllum en Adiantum zijn met zijn drieën, onder de verzamelnaam "Badkamerplanten", gekozen tot woonplanten van de maand mei. De planten houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden in een badkamer. Ze passen heel goed in de woontrend waarbij de badkamer een ruimte wordt om van te genieten voor een goed begin of een ontspannen einde van de dag.

Tillandsia is een luchtplant met wilde sprieten en een grillige vorm die geen aarde nodig heeft, maar vocht en voedingsstoffen uit de lucht haalt. Ficus pumila heeft lange, klimmende (of hangende) stengels en grappige blaadjes die bont en/of bobbelig zijn. Adiantum, of ook wel venushaar genoemd, is een frisgroene varen met zwarte stelen en heel zachte blaadjes die mooi wijd groeit. De Spathiphyllum, ook wel lepelplant genoemd, heeft zacht donkergroen vol blad met daarboven vrolijke witte vaantjes.

Badkamerplant woonplant van de maand mei

Maak met badkamerplanten niet meteen een urban jungle, maar hou ritme en rust in de manier waarop je ze neerzet. Bij elkaar, in clusters, op verschillende hoogtes. Sober, harmonieus, helder – zo ontstaat een mooie leefbare omgeving. Groen om je heen werkt ontspannend, helpt de lucht te zuiveren en maakt elke badkamer mooier. 

Roots in het regenwoud
Tillandsia komt uit Midden- en Zuid-Amerika, lepelplant uit de jungle van Brazilië, Zuid-Amerika en Azië, Ficus pumilia klimt en slingert in het verre oosten, Adiantum groeit vooral in China. Wat ze gemeen hebben, is dat ze groeien in een omgeving die lijkt op dat van een tropisch regenwoud. En dat lijkt weer veel op de badkamer na de ochtendspits. Het vocht en de damp die dan achterblijft, biedt ideale omstandigheden voor deze planten.

Woonplant van de maand
Badkamerplanten zijn Woonplanten van mei 2019. De 'Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

 

 

 


11-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Schoneveld Breeding Feestdagen


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS