maandag 17 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 1. VB&P Teelt

Start project Jongeren als ambassadeur van de glastuinbouw

Start project Jongeren als ambassadeur van de glastuinbouw

Op 15 april start Glastuinbouw Nederland het project ‘Jongeren als ambassadeur’ om scholieren en studenten een reëel beeld te geven van de mogelijkheden van de glastuinbouw. 

Jaarlijks stromen maar liefst 8880 medewerkers de glastuinbouwsector uit, waar er slechts 7930 nieuwe medewerkers instromen. Dit blijk uit onderzoek van Colland Arbeidsmarkt. 67% van het aantal medewerkers dat uitstroomt zijn jongeren tot 25 jaar. Voor Glastuinbouw Nederland hoog tijd om hier actie op te ondernemen en deze groep bewust te maken van de carrièremogelijkheden en kansen in de glastuinbouw. Daarom start Glastuinbouw Nederland het project ‘Jongeren als ambassadeur’.

Scholieren en jongeren die in de sector werken, worden tijdens het project verleid om in hun netwerk ambassadeur van de glastuinbouw te zijn. Daarnaast worden kwekers er op hun beurt bewust van gemaakt dat ook zij hierin een hele belangrijke positie en rol spelen. Zij zijn degene die deze jongeren binnen het eigen bedrijf kunnen laten zien dat de glastuinbouw een aantrekkelijke werkgever is.

Op 15 april aanstaande wordt het startschot van ‘Jongeren als ambassadeur’ gegeven bij Glastuinbouw Nederland aan de Louis Pasteurlaan 6 in Zoetermeer. Tijdens de kick-off geeft projectleider Agnes van den Berg toelichting over de opzet van het project en vertelt Sjaak van der Tak over het belang van het thema arbeid voor de toekomst van de glastuinbouw. Ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs licht het meerjarenbeleidsplan toe en gaat in het bijzonder in op de zes speerpunten voor 2019.

De kick-off vindt plaats van 16.30 tot 18.00 uur bij Glastuinbouw Nederland: Louis Pasteurlaan 6, 2719 EE, Zoetermeer.Aanmelden voor de kick-off van het project kan via Glastuinbouw Nederland.

bron: Greenport West-Holland 


11-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS