dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Veel te zien en beleven tijdens open dag World Horti Center

Veel te zien en beleven tijdens open dag World Horti Center

Op zaterdag 6 april opende World Horti Center, tijdens Kom in de Kas, haar deuren voor het publiek. Het kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw ontving in het openingsjaar ruim 40.000 internationale vakbezoekers en tijdens de open dag bleek maar weer dat er een groot animo was vanuit het publiek om een kijkje te nemen in het centrum.

De bezoekers waren verrast door de veelzijdigheid en het unieke van het gebouw: een schoollocatie voor 1.200 leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs met een breed opleidingsaanbod, een innovatief onderzoekcentrum waar de nieuwste technieken, groene gewasbeschermingsmiddelen en teeltmethoden worden onderzocht en bovendien een plaats waar meer dan 100 prominente tuinbouwbedrijven zich vestigen op een permanente beursvloer.

Er was voor bezoekers veel te zien en te beleven. Op de leerpleinen van MBO Westland vertelden studenten over de diverse opleidingen die aangeboden worden; van techniek, tot handel, gezondheidszorg, watermanagement en business opleidingen. De studenten gaven ook workshops bloemschikken en vertelden met trots over de nieuwe All-climate kas, waar ze met de nieuwste technieken praktijkgericht onderwijs krijgen op het gebied van tuinbouw. De bedrijven op de beursvloer presenteerden de nieuwste technieken en slimme innovaties die toegepast worden binnen de glastuinbouwsector. Bezoekers konden onder andere tomaten proeven die zonder daglicht zijn geteeld, door een microscoop kleine insecten bekijken - de natuurlijke vijanden voor plagen in gewassen – en gezonde smoothies van de heerlijkste groenten en fruit proeven. In de kassen van het onderzoekscentrum konden de bezoekers met eigen ogen de diversiteit aan onderzoeken zien en hoe elke afdeling wordt voorzien van de juiste voedingsstoffen en water.

bron: World Horti Center
 


08-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS