dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Anthuriumkwekers vergroten kwekerij naar 58.000m≤

Anthuriumkwekers vergroten kwekerij naar 58.000m≤

Afgelopen week hebben de eerste planten hun plekje gevonden in de nieuwe kas van Amazone Plants in Honselersdijk. De naastgelegen tomatenkwekerij is de afgelopen maanden omgebouwd naar een Anthurium kwekerij. Met deze uitbreiding groeit het bedrijf van Lex Scheffers en Fred van Zijl naar een teeltoppervlakte van 5,8 hectare. De nieuwe kas is, net als de bestaande kas, zeer modern en geautomatiseerd.

Door de vergroting van het teeltoppervlak is het mogelijk het assortiment flink uit te breiden. Vanaf juli 2019 heeft de kweker Anthurium in drie potmaten en ruim vijftien, deels exclusieve, soorten. De potmaten 12 en 14cm worden aan het assortiment toegevoegd en vanaf nu worden er iedere week nieuwe planten in de verbouwde kas neergezet.

De nieuwe kas is uitgerust met een mobiel transport-en afleversysteem en er wordt er een industriële robot ingezet voor de selectie van de planten precies op de goede stand in de teeltgoten neer te zetten.

Nieuwe huisstijl
Niet alleen wordt dit jaar de teeltoppervlakte en het assortiment vergroot, ook lanceert het Anthurium bedrijf een compleet nieuwe huisstijl. Een nieuw logo en uitstraling, nieuwe verpakkingen en een volledig nieuwe website worden in juni geïntroduceerd. 

 


05-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS