dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

200 kwekers klaar voor Kom in de Kas

200 kwekers klaar voor Kom in de Kas

Bij bijna 200 kwekers in meer dan 23 regio’s wordt er deze dagen hard gewerkt om op 6 en/of 7 april 2019 helemaal klaar te zijn voor de in totaal naar schatting ruim 200.000 bezoekers van Kom in de Kas. Dit jaar kunnen zij kennis maken met de wereldse wonderen van de glastuinbouw.

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. Deze wereldse belevingen zullen te zien zijn tijdens Kom in de Kas, het leukste, lekkerste en leerzaamste uitje voor jong en oud.

            

Werkpleinen

Tijdens Kom in de Kas wordt ook aandacht besteedt aan werken in de glastuinbouwsector. Geïnteresseerden kunnen tijdens het evenement gelijk zien hoe het er aan toe gaat in de glastuinbouw. In samenwerking met Kasgroeit wordt er in twaalf regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Op beeldschermen worden de video’s Functies in beeld getoond.

Het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw wordt dit jaar voor de 42e keer georganiseerd. Voor de komende drie jaar heeft de glastuinbouwsector zich gecommitteerd om Kom in de Kas, hét promotie-evenement van de eigen sector voort te zetten. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. 

 


05-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS