dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

De 5 vragen aan... Aad van der Wilt

De 5 vragen aan... Aad van der Wilt

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Aad van der Wilt en samen met mijn vrouw Berna, zoon Joris en dochter Tessa hebben wij een gerberakwekerij in Mijdrecht. Ik ben voorzitter van Kom in de Kas en van de Seniorenpartij in Mijdrecht. Ik ben ook lid van de Lionsclub in Mijdrecht. In het verleden ben ik lid geweest van veel andere besturen.

foto: Pieternel van Velden

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het voorzitterschap van Kom in de Kas is bijzonder omdat de promotie van onze bedrijfstak hard nodig is. Daarbij is het evenement uniek omdat je in de keuken mag kijken van de bedrijven. Als ik tijdens Kom in de Kas een regio bezoek, ben ik als voorzitter gewoon trots op onze sector. Ik zie dan al de inspanningen van de regio commissies, die toch toch weer ruim 200000 bezoekers op de been brengen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

Vooral het klimaat! Omdat ik vind dat wij als klein land denken het klimaat te kunnen veranderen. Met de wetenschap dat we jaren geleden de zure regen hadden, daarna het gat in de ozonlaag en nu het CO2 verhaal. Wij als kwekers hebben graag CO2 in de kas omdat de planten er beter van gaan groeien dus meer productie.
Wat mij ook nog irriteert is hoe criminelen zelf kunnen bepalen wat ze wel of niet willen. Zoals TBS weigeren of dat bij overplaatsing naar een andere locatie bepaalde gegevens niet doorgestuurd mogen worden. Zoals we nu te horen krijgen bij de moordenaar van Anne Faber.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Wij hebben op 7 december een windhoos over ons bedrijf gehad met een enorme schade. Ik dacht dat ik een goede verzekering afgesloten had, maar in de polis staan voor mij toch veel onduidelijkheden. Ik zou graag met de top van de verzekeraars om de tafel willen gaan zitten om meer inzicht te krijgen in de polissen. Ik denk dat dit voor onze branche noodzakelijk is!

Wat ga je dit weekend doen?
Dit is het weekend van Kom in de Kas! Als voorzitter ga ik verschillende regio`s bezoeken. En mijn schoonouders zijn dit weekend 60 jaar getrouwd, dus we hebben zondag groot feest.


 

Bron: www.Floranews.com
05-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS