dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Vader en dochter Prins samen in het familiebedrijf: Ons probleem is goed communiceren

Vader en dochter Prins samen in het familiebedrijf: Ons probleem is goed communiceren

Nederland telt duizenden familiebedrijven, maar hoe is het eigenlijk om in zo’n bedrijf te werken met je vader, zus, dochter, moeder, broer of neef? Levert dat vaak spanning op, of begrijp je elkaar al zonder woorden? Forum van VNO NCW spreekt dit jaar ondernemende familieleden, over hun drijfveren en relatie met elkaar. Deze week spraken zij met Freddie en Aad Prins van bloembollenkwekerij Aad Prins in Breezand:

Bollenkweker Aad Prins zorgde vanaf haar vijfde al alleen voor dochter Freddie. Hun band is ijzersterk, maar betekent dat ook dat je samen goed kunt ondernemen in 't familiebedrijf? "De geschiedenis moet zich niet gaan herhalen."

Aad Prins (62): "Freddies moeder overleed toen Freddie 5 was. Diezelfde week stond de buurvrouw al op de stoep. Moest ze Freddie niet naar school brengen? Maar ik dacht: 'De groeten, dat doe ik zelf wel.' Het zou me niet gebeuren dat Freddie later zou zeggen dat ik er niet was voor haar. Ik heb direct gezorgd dat ik mijn bedrijf anders ging aansturen. Zij was en is het belangrijkste voor mij."

Freddie Prins (23): 'Net als mijn vader ben ik opgegroeid in het bedrijf. Spelen in de schuur, me verstoppen in de kassen. En toen mijn moeder overleed, werd de band met mijn vader alleen maar hechter. Hij was er altijd voor mij. Na de middelbare school wilde ik agribusiness gaan studeren, maar mijn vader spoorde me aan om een algemene, economische opleiding te gaan doen.'

'Toen al liet ik mijn interesse voor het bedrijf aan hem blijken, maar hij was terughoudend en beschermend. Ik denk dat één van zijn grootste bezwaren was – ook al zal hij dat nooit uitspreken – dat hij zelf jarenlang strijd heeft gehad met zijn vader, die naast het bedrijf woonde. Ik denk dat hij bang was dat wij diezelfde strijd zouden krijgen en dat onze band dan verloren zou gaan.'

Lees hier het hele verhaal van Aad en Freddie Prins op de website van VNO-NCW 


04-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS