dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Kinderen ontdekken hoe leuk en veelzijdigheid de tuinbouw is

Kinderen ontdekken hoe leuk en veelzijdigheid de tuinbouw is

Woensdag 3 april vierden 670 Westlandse kinderen uit groep 7/8 en 31 tuinbouwbedrijven het lustrum van de Dag van de Westlandse Tuinbouw. Met leuke doe-opdrachten op de bedrijven en enthousiaste verhalen van de tuinbouwondernemers kreeg de jonge doelgroep een goed beeld van de veelzijdige sector en dit viel bij de kinderen in de smaak.

Stekken, paprikadozen vullen, planten inhoezen en met een loepje de biologische bestrijders, de insecten, bestuderen. Kinderen ontdekten vele kanten van de tuinbouw. Een proefje met de zuurgraad van water, fotografie van een zelfverzonnen bloemopstelling en een tomatenverpakking of hoes ontwerpen; een tuinbouwbeleving met voor ieder wat wils. Een quiz, een wedstrijdje deense karren bouwen en het enthousiaste verhaal van de ondernemer zelf; de deelnemende bedrijven hebben wederom een leuke maar reële indruk van de sector gegeven. En met passie en plezier. “Het is belangrijk om kinderen van jonge leeftijd al te vertellen hoe leuk onze sector is,” liet één van de deelnemers weten. De kruidenplantjes van de plantenkweker zullen op vele vensterbanken herinneren aan deze dag.

Tuinbouw is leuk
De organisatie WNTweb is dankbaar dat zoveel tuinbouwondernemers zich inzetten en een klas ontvingen op het bedrijf. “Dankzij hen hebben in 5 jaren al 2.500 kinderen een kijkje in de tuinbouwpraktijk genomen. Bij verschillende bedrijven informeerden de 12-jarigen zelfs ter plaatse naar vakantiebaantjes. Dus wie weet welke resultaten het op korte termijn al heeft,” zegt de trotse organisator Paul Steyn. Met de boodschap ‘Tuinbouw is leuk en veelzijdig’ organiseert hij samen met Agnes van den Berg jaarlijks de Dag van de Westlandse Tuinbouw, vóór het publieksevenement Kom in de Kas dat komend weekend plaatsvindt.
 


04-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS