maandag 17 februari 2020
1. VB&P Teelt 1. RFH Trade Fair 2020

Jumbo verdubbelt capaciteit voor verwerking en distributie van bloemen

Jumbo verdubbelt capaciteit voor verwerking en distributie van bloemen

Jumbo heeft de deuren geopend van een nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Het nieuwe pand aan de Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m2, een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd dinsdag 2 april geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van oprichter Karel van Eerd.

De supermarktketen maakt een sterke groei door. Onder andere door de uitbreiding met tientallen EMTÉ supermarkten en de opening van diverse nieuwe Jumbo Foodmarkten en Jumbo City’s. Hierdoor groeit de afdeling Bloemen en Planten mee. Dit vraagt veel van de bevoorradingsketen. De drukte op het distributiecentrum en de bloembinderij in Veghel is aanzienlijk toegenomen. Dankzij de nieuwe locatie, kan Jumbo de productielijnen uitbreiden en tegelijkertijd op basis van de hoogste product- en veiligheidsstandaarden werken.

Jumbo koopt bloemen en planten rechtstreeks in bij telers en de productie van boeketten wordt in eigen beheer gedaan. De bloemen worden gesneden op een volledig geautomatiseerde transportband en vervolgens door bindsters met de hand verwerkt tot  boeketten. Daarna plaatst een transportband automatisch het elastiekje en verpakkingsmateriaal voordat de boeketten naar de winkels gaan.

De supermarktketen houdt hiermee de regie vanaf teelt tot en met eindproduct zelf in handen. “We geloven in goede relaties met onze telers, die uitsluitend voor Jumbo bloemen en planten telen.”, vertelt Bart Kemperman, Manager Bloemen en Planten van Jumbo. “Ruim 80 procent van onze bevoorrading loopt via telers. Hierdoor kunnen we sneller van oogst naar productie en uiteindelijk naar verkoop in onze winkels gaan. Jumbo maakt afspraken met telers, zodat we de kwaliteit en versheid kunnen waarborgen en een goed inzicht hebben in de herkomst van onze producten.

bron: Jumbo

 


03-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS