maandag 17 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 1. VB&P Teelt

Bestplant laat zien dat nieuwbouw niet altijd nodig is voor uitbreiding.

Bestplant laat zien dat nieuwbouw niet altijd nodig is voor uitbreiding.

Bestplant laat zien dat nieuwbouw niet altijd nodig is voor uitbreiding. Met de aankoop van een bestaande kas in Poeldijk is het bedrijf naar 8 hectare gegroeid. De kas, die voorheen ingericht was op snijbloemen, is voor een groot deel passend gemaakt voor de teelt van potplanten.

Het andere deel van de kas en een bijbehorend deel van de schuur wordt verhuurd aan een snijbloemen kweker. De aan- en afvoer van materialen gaat via de gezamenlijke schuur, maar de bedrijven zijn verder volledig gescheiden. Mede-eigenaar Laurens van Dijk: "We willen als bedrijf gestaag met de markt meegroeien en hebben er nu voor gekozen om dit deel te verhuren. We hebben de optie om dat deel over een aantal jaar bij het bedrijf te voegen."

Het deel dat door Bestplant zelf gebruikt wordt, is helemaal gestript en opnieuw ingericht. Zo zijn er onder andere nieuwe schermen en teeltvloeren in gegaan. Stolze heeft de watertechnische installatie naar wens aangepast en alle elektra opnieuw aangesloten. Er is een nieuwe beregeningsinstallatie geïnstalleerd en aangesloten op de bestaande unit. Die unit voldeed, dus was het niet nodig deze te vervangen. Voor het filteren van het drainwater is er een unit bijgekomen. Om de waterstroom tussen de twee bedrijven gescheiden te houden, zijn vier nieuwe silo's geplaatst, waarvan er één als dagvoorraad zal dienen. Daarnaast is de Stolze Doek Meting geïnstalleerd en is er een upgrade van de Priva computer uitgevoerd op deze en de andere locaties.

bron: Stolze 


02-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS