dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Bredefleur haalt tijdens klantendag ruim 18.000 euro op voor KiKa

Bredefleur haalt tijdens klantendag ruim 18.000 euro op voor KiKa

Leliekweker Bredefleur heeft tijdens de klantendag in Luttelgeest op vrijdag 29 maart maar liefst €18.050 opgehaald voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het prachtige bedrag werd opgehaald door de exclusieve lelies van het merk te veilen tijdens de klantendag.

Bollenkwekers en exporteurs namen op de klantendag met het thema ‘The future is now’ een kijkje in de toekomst, een persoonlijke rondleiding door de nieuwe kas en uitleg over het groeiproces van de lelies. Een belangrijk onderdeel van de dag was de veiling voor KiKa, waarbij Bredefleur tientallen lelies veilde voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

Dankzij de inzet van de aanwezige exporteurs kon Bredefleur alle voor de veiling beschikbare lelies veilen voor een prachtig bedrag. Het bedrijf benadrukte het belang van samenwerking tijdens de klantendag en noemde de veiling een voorbeeld van de bereidheid om samen te werken binnen de branche.

‘’We zijn blij en dankbaar dat we zo’n mooi bedrag hebben opgehaald voor KiKa. Dit doel gaat ons aan het hart, we vinden het verschrikkelijk dat deze ziekte ook kinderen treft. We willen graag ons steentje bijdragen zodat KiKa belangrijk onderzoek kan doen naar kanker bij kinderen’’, aldus Levi Evers.

Innovaties

Op de klantendag stond in het teken van de nieuwste innovaties in de branche. De eerste innovatie is het uitbloeilab, waar Bredefleur dagelijks de kwaliteit van de lelies test. Met de data die hieruit rolt, verbetert het bedrijf het productieproces. De tweede innovatie is de volautomatische bosmachine Furora. Bredefleur is wereldwijd het eerste glastuinbouwbedrijf dat een Furora met röntgencamera’s heeft ontwikkeld. In de derde innovatie, de veilingklaarmaakhal, worden de lelies teruggekoeld en klaargemaakt voor transport in optimale conditie. De vierde innovatie is niemand tijdens de klantendag ontgaan: Bredefleur heeft een nieuwe huisstijl en nieuwe leliehoezen. De komende jaren zet het leliebedrijf in op de vijfde innovatie, internationale marktverkenning, door buitenlandse bloemengroothandelaren te bezoeken. Met deze innovaties is Bredefleur klaar voor de toekomst.

Bredefleur is opgericht in 1970 en sindsdien gespecialiseerd in de teelt van diverse soorten lelies. Het bedrijf heeft inmiddels een vestiging in Moerkapelle en in Luttelgeest. 

 


02-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS