maandag 17 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 1. VB&P Teelt

Gedupeerde kwekers krijgen eindelijk geld terug van failliet Baas Plantenservice

Gedupeerde kwekers krijgen eindelijk geld terug van failliet Baas Plantenservice

Na 5 jaar krijgt een aantal kwekers, die de dupe waren van het faillissement van Baas Plantenservice in Boskoop in 2014, eindelijk een groot deel van hun geld terug. Dit meldt curator Mr. A. Berntsen. Dit is bijzonder te noemen, aangezien er na de meeste faillissementen vaak maar weinig overblijft voor de concurrente crediteuren, waar de kwekers onder vallen.

De rechtbank heeft deze maand bepaald dat kan worden overgegaan tot daadwerkelijk betaling aan de crediteuren. De boedel- en preferente crediteuren ontvangen 100%. De concurrente crediteuren, waaronder de gedupeerde kwekers, ontvangen 80% van hun vordering.

Een dergelijke hoge uitkering aan deze groep crediteuren is uitzonderlijk bij faillissementen. Gemiddeld zien zij maar 5% van hun vordering terug. Deze eerste uitkering wordt naar verwachting eind april gedaan en betreft een bedrag van zo’n 2,1 miljoen euro. Op 5 april zal hiertoe de tussentijdse uitdelingslijst worden gepubliceerd. Indien hiertegen geen verzet wordt aangetekend door crediteuren volgt eind april 2019 de eerste uitkering. 

Vorig jaar april had de rechter al bepaald dat gedupeerden een groot deel van hun geld zouden terugkrijgen. Daar is toen door een zestal crediteuren bezwaar tegen ingediend, aangezien zij het niet eens waren met de hoogte van het aan hen uit te keren bedrag. 5 bezwaren zijn van tafel, 1 loopt nog, waarna na afwikkeling van deze kwestie het resterende actief kan worden uitbetaald.

Het faillissement van Baas Plantenservice, dat goed was voor 100 miljoen omzet per jaar, bracht in 2014 een schok teweeg in de kwekerijwereld. De rechtbank stelde curator Mr. A. Berntsen aan om het faillissement af te wikkelen. Dat resulteerde uiteindelijk in een rechtszaak met de bestuurder van Baas Plantenservice en een schikking.

 

Bron: www.Floranews.com
02-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS