maandag 17 februari 2020
1. VB&P Teelt 1. RFH Trade Fair 2020

Tuinbranche heeft goed jaar achter de rug

Tuinbranche heeft goed jaar achter de rug

Het mooie weer zorgde er voor dat tuinbranche in Nederland een goed jaar achter de rug heeft. Zij noteren over het jaar 2018 een omzet van € 1,54 miljard euro. Dit is 6,5 procent meer dan het jaar daarvoor. Dit meldt Tuinbranche Nederland. 

De omzet in bomen en planten steeg, evenals vorig jaar, met 11%. Van het totaal van deze bestedingen komt 267 miljoen euro op het conto van tuincentra. Het feit dat gemeenten en waterschappen de particuliere tuinbezitter stimuleren de tuin klimaatadaptief in te richten, kan hier mede een oorzaak van zijn. Tuinbezitters kiezen meer en meer voor groen in plaats van tegels en lijken zich steeds meer te beseffen dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan biodiversiteit.

Dit blijkt uit wel uit de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Deze inwisselactie van Intratuin en Groei & Bloei heeft vorige week plaatsgevonden en is succesvol verlopen. Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland geeft aan dat er circa 50.000 tegels ingeleverd zijn, waar consumenten een gratis plantje voor terugkregen. „Mensen stonden in de rij. Vijf jaar geleden, met eenzelfde campagne werden er maar 30 tegels aangeboden. Het is een bizarre ommezwaai”.

In de groep bloemen en planten voor binnenshuis hadden tuincentra een groei van 6,9%, waarvan twee derde voor rekening van de planten komt. Tuincentra hebben daarmee 10% van de totale markt van bloemen en planten, die 1,4 miljard euro bedraagt.

Dit nieuws was maandagochtend ook te zien bij het NOS Journaal. Bekijk het fragment hier, vanaf minuut 3:50.

 

 


02-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Kasgroeit


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS