donderdag 20 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Ruim een miljoen euro schade FloraHolland door diefstal karren

Ruim een miljoen euro schade FloraHolland door diefstal karren

FloraHolland heeft vorig jaar 1,1 miljoen euro schade opgelopen door de diefstal van ruim duizend veilingkarren bij de vestiging in Honselersdijk. De veiling wil de schade verhalen op twee mannen die verdacht worden van de diefstallen.

Twee mannen van 46 uit 57 jaar uit Giessen en Sliedrecht worden er door het Openbaar Ministerie van verdacht in totaal 1084 karren te hebben gestolen. Beide mannen zitten niet meer in voorarrest en waren maandag ook niet aanwezig bij de eerste zitting in de Haagse rechtbank over de grootschalige diefstal.

De karren zouden bij een sloperij in Brabant als oud ijzer zijn aangeboden. Bij de politie wilden de twee verdachten niets zeggen over de ontvreemding van de veilingkarren. Volgens de advocaat van de verdachten mogen niet alle diefstallen automatisch op hun conto geschreven worden. Volgens hem is het nog maar de vraag of het allemaal wel op het bordje van zijn cliënten geschoven kan worden. Hij wil dat de eigenaar van het slopersbedrijf nog eens verhoord wordt. Die kan vertellen of er ook andere mensen waren die veilingkarren aanboden als oud ijzer. De Haagse rechtbank stemde maandag in met dat verhoor.

Eind juni vorig jaar werden beide verdachten in Zwijndrecht aangehouden met een vracht veilingkarren. Ze werden toen al langer in de gaten gehouden door politieagenten. Arno M. wordt ook verdacht van het bezit van gestolen buxusplanten. Op 25 juli wordt de zaak waarschijnlijk inhoudelijk behandeld door de Haagse rechtbank.
 


02-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 essen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS