dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Van der Waay neemt nieuw bedrijfspand met testcentrum in gebruik

Van der Waay neemt nieuw bedrijfspand met testcentrum in gebruik

Op 27 maart heeft Van der Waay zijn nieuwe bedrijfspand met testcentrum in gebruik genomen. Voor de producent en wereldwijd marktleider in kasdekreinigers en krijtmachines betekent de nieuwe locatie een forse uitbreiding van hun productiecapaciteit. Ook het moderne testcentrum biedt voor de relaties van Van der Waay unieke mogelijkheden. Niet alleen om te kunnen demonstreren hoe de machines werken, maar ook om gebruikers te trainen of om te experimenteren met nieuwe krijtmiddelen.Het nieuwe pand op Green Tech Valley in Hazerswoude-Dorp biedt extra ruimte aan de alsmaar groeiende activiteiten van het bedrijf. “In de nieuwe loodsen hebben we veel meer mogelijkheden om onze machines te fabriceren en te assembleren”, vertelt Marcel Koolmees, directielid en mede-eigenaar. “De productie is verdeeld over twee bedrijfshallen van samen 3.000 m2. In de ene hal zijn de metaalwerkers actief, waar zij de onderdelen van staal en aluminium fabriceren. Terwijl in de andere hal de assemblage plaatsvindt. Omdat in beide hallen grote kranen aan het plafond hangen, kunnen we onze machines sneller maar ook qua arbeidsomstandigheden efficiënter en nog veiliger produceren.” Green Tech Valley is onderdeel van het Pot- en Containerteeltterrein en gelegen tussen de kernen Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Voor Van der Waay is het een nieuwe locatie maar in een vertrouwde gemeente. Het bedrijf was tot op heden gevestigd op een aangrenzend bedrijfsterrein in dezelfde gemeente.

Een andere, belangrijke verbetering is het testcentrum, dat achter de bedrijfshallen is gebouwd. “Dit testcentrum is echt een unicum. Het is een speciaal voor ons doel aangepaste Venlokas van 1000 m2. De kas met zes kappen heeft aan beide kopgevels een rails, waaraan we een platform met kasdekreiniger of krijtmachine kunnen hangen. Daarmee hebben we alle gelegenheid om onze machines uitgebreid te testen voordat ze naar de klanten gaan. En niet alleen met de machines die we verkopen, maar ook met nieuwe, innovatieve ontwikkelingen die we willen testen om in de toekomst op de markt te kunnen brengen”, zegt Marcel Koolmees.

In de kas wordt ook ruimte ingericht om de Aquajet, de kasdekreiniger voor de binnenzijde, te testen. De nieuwe reiniger maakt niet alleen het kasdek of de -gevels aan de binnenkant schoon, maar kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld het reinigen van teeltgoten.
In het nieuwe pand zijn tevens goed uitgeruste kantoorruimtes gecreëerd, evenals een comfortabele bedrijfskantine. Ook beschikt het bedrijf op de begane grond en op de eerste verdieping over een groot magazijn waarin Van der Waay haar onderdelen op voorraad houdt; producten die ook via de webshop te bestellen zijn. “We gaan er flink op vooruit. We kunnen straks onze klanten heel netjes ontvangen en hen, als ze dat willen, een demonstratie geven. Bovendien hebben we op ons terrein nog ruimte voor uitbreiding, wat handig is als we zo blijven groeien als we nu doen”, zegt Tom Zwanenburg, salesmanager bij Van der Waay.

Het nieuwe adres is:
Finlandlaan 2
2391 PV Hazerswoude
 


01-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS