maandag 17 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 1. VB&P Teelt

Grootste filiaal Intratuin mag groente- en fruitwinkel toch behouden

Grootste filiaal Intratuin mag groente- en fruitwinkel toch behouden

De groente- en fruitwinkel in de vestiging van Intratuin in Duiven hoeft niet te sluiten, maar wordt wel iets kleiner. De retailer en de gemeente hebben hierover overeenstemming bereikt, schrijft De Gelderlander.

Het aantal stellages van de groentewinkel wordt met dertig procent teruggebracht. Intratuin opende de groente- en fruitwinkel een jaar geleden met toestemming. Deze toestemming was volgens de gemeente voor een afdeling van vijftig vierkante meter, de groenteafdeling telde echter 150 vierkante meter. Daarom werd in november sluiting geëist, op straffe van vijfduizend euro boete per week.

foto: Jan Ruland van den Brink - de Gelderlander

Na de eis tot sluiting volgde een lange discussie over de interpretatie van het aantal vierkante meters, zegt eigenaar van de winkel Wouter Nusselder. Zo was volgens hem onduidelijkheid over de vraag of ook de koelcel en de verwerkingsruimte meetelden. “Wij dachten dat alleen de stellages zouden meetellen.” Uiteindelijk kwamen beide partijen eruit, met verkleining van het aantal stellages als uitkomst.

De gemeente Duiven ageerde tegen de groente- en fruitwinkel, omdat die niet op een bedrijventerrein zou thuishoren. “Wij willen niet dat net zoals in Frankrijk de supermarkten zich in de periferie vestigen, die horen in het centrum thuis”, zei burgemeester Rik de Lange daarover. Intratuin in Duiven is met 24 duizend vierkante meter de grootste vestiging van de winkelketen in Nederland 


01-04-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Kasgroeit


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS