dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Sierteelt Marketing Event inspireert, informeert en verbindt sierteeltmarketeers

Sierteelt Marketing Event inspireert, informeert en verbindt sierteeltmarketeers

Honderd marketeers, allen actief in de sierteelt, kwamen donderdag 27 maart in Bergschenhoek samen voor het NIMA Sierteelt Marketing Event. Het thema van de tweede editie was op aanraden van Rabobank “verzilver de vergrijzing”. Door te inspireren, informeren en verbinden wil de organisatie van het event, marketing in de sierteelt naar een hoger niveau brengen.

Het thema “verzilver de vergrijzing” was goed voor veel inzichten over vijftigplussers, wat deze “mature consumers” beweegt, hoe groot deze groep daadwerkelijk is en hoe we deze 50% (!!) van de volwassenen toch vaak te makkelijk over het hoofd zien en niet meenemen in onze marketingstrategie. En dat terwijl een blik in de zaal al snel leerde, dat ook van de aanwezigen 50% tot deze “mature consumers” behoort.

NIMA Sierteelt Marketing Event

De aanwezige professionals in marketing, communicatie en sales vertegenwoordigden alle takken binnen de sierteeltsector. Van kweker tot handelaar, van veredelaar tot marketingbureau, van zzp’er tot marketingmanager van de grote spelers in de sector, allen lieten zij zich meenemen in de marketing inzichten van Edgar Keehnen, schrijver van het boek Grey Ocean Strategy, die zich gespecialiseerd heeft in 50plusmarketing. Roel Schoemaker van onderzoeksbureau Glocalities nam ze mee in de praktijk van de nieuwe consumentensegmentatie. Hans Drent, van Smart Online Marketing (SOM), inspireerde met zijn uitleg over de verschillende archetypes, hoe te zorgen voor de optimale klantreis voor deze archetypes om te komen hogere conversie op bijvoorbeeld je website en landingspagina?

NIMA Sierteelt Marketing Event 

Het event vond plaats bij Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek, waar het inspireren bij aankomst direct begon met het parkeren van de auto’s naast de koeien in de stal, de onmiskenbare plattelandslucht en de entree via de boerderijwinkel vol ambachtelijke streekproducten, vers groente en fruit en zelfgebakken brood. Een goede basis voor de eerste gesprekken, waarvan er tussen de sprekers door, vele volgenden.

De tweede editie van het Sierteelt Marketing Event werd georganiseerd door Caroline Nederpelt, Ronald van Schie en Cock van Bommel van NIMA-community Foodchain & Agrimarketing en is mede mogelijk gemaakt door Bloemenbureau Holland. “We willen de marketing binnen de sierteeltsector naar een hoger niveau brengen. Vanuit onze passie voor de sierteelt en marketing. Mensen samenbrengen, informeren en inspireren. Mede dankzij de bijdrage van Bloemenbureau Holland was het mogelijk het event toegankelijk te maken voor een brede groep sierteeltmarketeers.”, aldus Caroline Nederpelt.

Ronald van Schie (l), Caroline Nederpelt (m) en Cock van Bommel (r)

Het volgende NIMA Sierteelt Marketing Event staat gepland op 25 september 2019. Het thema van deze editie wordt later bekend gemaakt en wordt medebepaald aan de hand van de feedback van de aanwezige marketeers.
 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 28-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS