dinsdag 25 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Kitchen Minis in handen van PanAmerican Seed

Kitchen Minis in handen van PanAmerican Seed

PanAmerican Seed heeft het programma Kitchen Minis overgenomen van de Deense veredelaar Dalina Genetics. De aankoop omvat zowel de veredelingslijnen als commerciële producten van mini tomaten en komkommers.

De nieuwe genetica van Dalina is een aanvulling op PanAmerican Seed's brede assortiment van paprika's, wat PanAmerican in 2017 overnam van Ex-Plant. Het bedrijf kan nu een compleet assortiment van compacte groenten aanbieden voor telers wereldwijd.

"Stedelijk en kleinschalig tuinieren is een sterke trend over de hele wereld, vooral door jongere consumenten. Met de innovatieve veredeling, die deze nieuwe genetica met zich meebrengt, in samenwerking met onze beste distributie van zaden, is er een reëel potentieel om dit segment naar een hoger niveau te tillen.", aldus zegt Sean Valk, Global Sales Director van PanAmerican Seed.

Naast hun compacte groeiwijze, die het gebruik van groei regulerende chemicaliën elimineert, is de smaak en houdbaarheid van de Kitchen Minis in de detailhandel een belangrijk aspect van de verdere veredeling. Het ontwikkelingsprogramma blijft in Denemarken, waar het wordt samengevoegd met PanAmerican Seed-DK. Dalina-veredelaar Hans Henrik Kampmann zal het programma leiden totdat het volledig is geïntegreerd in PanAmerican Seed.

 


25-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS