maandag 17 juni 2019
Bakker.com via TFC Floranews TOP

Verliezen bij Bloomon zorgen voor ontslagronde

Verliezen bij Bloomon zorgen voor ontslagronde

Het in 2014 opgerichte Bloomon draait flink verlies en om in 2020 winstgevend te kunnen worden, slankt het bedrijf nu af. Een deel van het personeel wordt ontslagen. Dit meldt Quote deze week. Er zou volgens een anonieme tipgever een groot deel van het Bloomon-personeel ontslagen worden in verband met het weglopen van investeerders. 

Volgens oprichter Patrick Hurenkamp is er niets aan de hand. 'In vier jaar tijd zijn wij van start-up naar scale-up gegroeid. Net zoals bij andere start-ups zijn wij aan onze keukentafel begonnen, waarna wij in een enorme stroomversnelling zijn geraakt en inmiddels onze bloemen rechtstreeks van de kwekers bij onze klanten in meerdere landen bezorgen. We groeien hard en nog steeds met dubbele cijfers. Deze groei is mede mogelijk geweest door het vertrouwen van onze investeerders. De volgende fase voor bloomon is winstgevendheid zodat we ook op eigen kracht verder kunnen bouwen. Dit doen we door binnen de landen waarin we succesvol zijn te blijven groeien en verder te investeren in ons product en de samenwerking met onze kwekers. In januari 2020 zullen we winstgevend zijn,' laat hij in een schriftelijke reactie aan Quote weten.

Of er inderdaad investeerders weggelopen zijn, wordt volgens Quote ontkend. Wel verklaart Hurenkamp dat er mensen zijn ontslagen. 'Bij deze nieuwe fase hoort ook een moeilijke beslissing voor ons als oprichters en Bloomon als bedrijf. Zo hebben wij helaas 11 van onze 130 werknemers moeten ontslaan. Na jaren van harde groei is onze organisatie ook flink toegenomen in omvang. Het moment is nu daar om deze efficiënter in te richten en daarmee onze kosten te verlagen. Op deze manier kunnen we de komende jaren gezond verder groeien en happiness blijven verspreiden met onze verse bloemen.', aldus Hurenkamp tegen Quote.

Onlinebloemenservice Bloomon is in 2014 in Nederland en Duitland gelanceerd door Patrick Hurenkamp, Bart Troost en Koen Thijssen. Binnen de directe familie- en kennissenkring haalden zij binnen 6 weken zeven ton op om te kunnen starten. Ze stelden zich in eerste instantie ten doel om binnen twee jaar honderdduizend boeketten aan de man te brengen, tien maanden later was dat aantal al ruim gehaald. Naar eigen zeggen waren ze begin 2017 marktleider in de vijf landen waar ze toen actief waren: Nederland, België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Niet veel later werd er nog een paar miljoen aan groeigeld opgehaald maar de echte financiële klapper vond plaats begin februari 2017. Toen maakten de mannen van Bloomon bekend dat Duco Sickinghe met zijn Fortino Capital €21 miljoen in de razendsnel groeiende startup pompte. In ditzelfde jaar werd er volgens de jaarrekening aardig wat geld verbrand en werd er een negatief resultaat neergezet van ruim €9 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2016. 

bron: Quote

 


20-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS