dinsdag 25 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

All-climate kas in onderzoekscentrum World Horti Center

All-climate kas in onderzoekscentrum World Horti Center

In het onderzoekscentrum van World Horti Center wordt een innovatieve kas met de nieuwste technieken ontwikkeld, waarmee het klimaat van waar ook ter wereld nagebootst kan worden. Deze All-climate kas komt tot stand door een samenwerking tussen Nederlandse kennis-, adviserings- en techniekbedrijven en is in te zetten voor (internationale) trainingsdoeleinden.

Eerder dit jaar sloegen Hortilux Schréder, Priva, Hoogendoorn Growth Management, AAB NL, Ridder Hortimax, Stolze, Bom Group, Lentiz |MBO Westland en Demokwekerij Westland de handen ineen om deze All-climate kas met de nieuwste technieken te realiseren. Door de gezamenlijke kennis en kunde van de partners ontstond het ontwerp voor deze innovatieve kas, die een fysieke plek krijgt in het onderzoekscentrum van World Horti Center. De bouw van de All-climate kas is momenteel in volle gang.

In de All-climate kas kan zowel het binnen- als het buitenklimaat ingesteld worden, waardoor de teeltomstandigheden van waar ook ter wereld gesimuleerd kunnen worden. Begin mei is de All-climate kas gereed en wordt er gestart met de eerste teelt. 

Studenten van de opleiding Lentiz Horti Technics & Management zullen intensief gebruik gaan maken van deze innovatieve kas. 


20-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS