maandag 20 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Functies glastuinbouw in beeld op werkpleinen Kom in de Kas

Functies glastuinbouw in beeld op werkpleinen Kom in de Kas

In samenwerking met Kasgroeit worden er tijdens Kom in de Kas op 6 en 7 april in tien regio’s werkpleinen ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Om de bezoekers van Kom in de Kas een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, worden er op beeldschermen verschillende Functies in beeld gebracht. Zo lopen we bijvoorbeeld mee met een bedrijfsleider op een gerberakwekerij en komen we te weten wat er allemaal speelt bij een salesmanager in de sierteelt.

Aan de 42e editie van Kom in de Kas doen bijna 200 kwekers mee, verspreid over 23 regio’s. Het thema is dit jaar ’Werelds’: Kom in de Kas vol wereldse wonderen. De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. 

De glastuinbouwsector heeft zich voor de komende drie jaar gecommitteerd aan Kom in de Kas. Royal FloraHolland draagt namens de sierteeltsector financieel bij en vanuit de glasgroentesector dragen telersverenigingen die zijn aangesloten bij Dutch Produce Association (DPA) en enkele losstaande glasgroentetelers bij. Hoofdsponsoren Rabobank en Interpolis hebben hun financiële ondersteuning met een jaar verlengd.


15-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS