dinsdag 21 mei 2019
Top VvdM AmaVerde Dummen Orange Top Flower Trials

Wat verandert er per 8 april 2019 door de nieuwe Handelsregeling?

Wat verandert er per 8 april 2019 door de nieuwe Handelsregeling?

Op maandag 8 april 2019 introduceert Royal FloraHolland de vernieuwde dienst Handelsregeling. Met deze vernieuwde dienst kunnen aankopen via FloraHolland eenvoudig doorverkocht worden aan collega-inkopers door onder andere een online serviceportaal. Onderling transacties snel en efficiënt verrekenen, wordt volgens de veiling nog gemakkelijker. Onder de vernieuwde regeling is er nog maar één factuur voor alle locaties, wordt restitutie direct terugbetaald in plaats van achteraf en er is geen onderscheid meer tussen Naaldwijk en Aalsmeer klanten.

Selfservice-portaal
Met het nieuwe selfservice kan de aanvoerder altijd en overal inloggen en transacties doorvoeren via Mijn RoyalFloraHolland. Alle transacties en correcties zijn te zien in één overzicht en afgekeurde berichten kunnen gelijk ingezien en aangepast worden.

Welke acties moeten bedrijven zelf ondernenem?
Voor aanvoerders in Naaldwijk die lijsten of transacties in laten vullen door FloraHolland, moeten dit vanaf maandag 8 april voortaan zelf gaan verwerken via het selfservice-portaal. Voor degenen die alleen bestanden versturen, verandert er niets. Dit blijft op dezelfde manier mogelijk, inclusief correcties.

Voor aanvoerders in Aalsmeer die geen gebruik maken van EDI-factuur, verandert er niets. Bestanden kunnen op dezelfde manier aangeleverd worden, inclusief correcties. Aangezien FloraHolland geheel over gaat naar XML-formaat, kunnen EDI-facturen vanaf 8 april niet meer verstuurd worden. Bedrijven die momenteel wel EDI-facturen versturen wordt door de veiling aangeraden contact op te nemen met hun softwareleverancier om aanpassingen te laten doen.

bron: Royal FloraHolland

 


15-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS