dinsdag 2 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Verbetering ketenkwaliteit Cyclamen

Verbetering ketenkwaliteit Cyclamen

Tijdens de gewasbijeenkomst Cyclamen van Glastuinbouw Nederland in januari was naast de benchmark ook een aantal proeven te bezoeken. Het ging om de proeven die de veredelaars Schoneveld Breeding, Varinova, Morel en Syngenta in het najaar van 2018 gezamenlijk uitvoerden.

Van elke veredelaar is één ras (mini) met drie behandelingen (controle, Root&Shoot, Root&Shoot met Fytaforce) opgekweekt bij de veredelaars. De focus in deze proef lag op het verbeteren van de houdbaarheid voor planten met name in december. Hierbij kan meer weerbaarheid voor ziekten en plagen een bijkomend voordeel zou kunnen vormen.

Het ‘eindresultaat’ was in januari al te zien, maar nog niet alle resultaten van alle metingen waren beschikbaar. Begin maart zijn deze met de veredelaars besproken. Er is niet een behandeling die er echt uit springt. Bij de geteste concentratie zijn geen verschillen waargenomen tussen de behandelingen. Net als bij de Benchmark komt ook uit deze proef dat de combinatie van teelt en genetica vaak meer invloed heeft.

Glastuinbouw Nederland

 


13-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS