zondag 18 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

30 jaar bloemsierkunst in Frans Hals Museum

30 jaar bloemsierkunst in Frans Hals Museum

Van 23 maart tot en met 2 juni sieren voor de 30e keer verse boeketten en andere vormen van bloemsierkunst de zalen en gangen van het Frans Hals Museum in Haarlem. Het aankleden van de zalen met bloemen, in opmerkelijke vazen uit de collectie keramiek van het museum, kent een lange traditie.

Dertig jaar geleden startte een bevlogen team van vrijwilligers van de Vrienden van het Frans Hals Museum met het decoreren van het Frans Hals Museum met prachtige boeketten. Een nieuw tentoonstellingsformat was geboren en dit bleek een groot succes.

Dit jaar kent Museum in Bloei, twee hoofdstukken waarin twee verschillende teams, met een geheel eigen stijl, look en feel, het museum een ‘bloemige’ sfeer meegeven. Als eerste gaat het Vriendenteam onder leiding van Vibeke Struben vijf weken aan de slag om het museum te laten stralen, van 23 maart tot en met 29 april. Daarna neemt bloemsierkunstenaar Paul Wijkmeijer het stokje over en verrast het team van Klavertje Vijf de bezoekers met bijzondere ‘florale’ creaties.

Beide teams haken aan op het thema In & Out wat in de gehele programmering van het museum in 2019 een rol speelt. Tijdens Museum in Bloei verzorgt kunstenaar Marilyn Sonneveld op 30 maart, 13, 20 april, 4, 18 mei en 1 juni workshops Pastel je eigen bloemenpracht, anders kijken naar bloemen. Marilyn stileert bloemen en kijkt vooral naar vormen en kleuren. Na een korte rondleiding gaan cursisten aan de slag met potlood en oliepastel. In samenwerking met de Amsterdam Flower School verzorgt Paul Wijkmeijer op 11 en 25 mei twee exclusieve masterclasses.

De presentatie Museum in Bloei maakt deel uit van een samenwerking tussen het Frans Hals Museum, de Keukenhof, de Nieuwe Bavo en Haarlem Marketing en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Frans Hals Museum, Annemieke’s pluktuin, Jasmijn Bloembinders, Dobbe Flowers, Openluchttheater Caprera, Flowerboost/Aad van Ruiten, kwekerij A.C. van Graven, kwekerij Fred Booij.

bron: Frans Hals Museum


13-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS