zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Gerbera in april op Bloemenagenda

Gerbera in april op Bloemenagenda

De Gerbera staat, met haar vrolijke kleuren en frisse uitstraling, in april op de Bloemenagenda. Of een arrangement nu om zachte pastels vraagt of om felle primaire kleuren, Gerbera kan het leveren. In uitstekende kwaliteit, want de voortdurende ontwikkeling van deze populaire snijbloem heeft 'op draad zetten' overbodig gemaakt. Gerbera blijft tegenwoordig tussen de 10-20 dagen mooi en is door het gebruiksgemak erg populair bij millennials en centennials.

Als sprankelende snijbloem bestaat Gerbera uit heel veel kleine bloemetjes. De buitenste lintvormige bloemetjes bepalen de vorm. Het hart van Gerbera bestaat ook uit kleine bloemetjes, de buisbloemen. Een dubbelbloemige gerbera heeft in het hart ook weer (kortere) lintbloemen. Die zijn alleen van dichtbij zichtbaar, wat de meeste mensen zien is de bloemvorm die iedereen als kind tekent: een rond hartje met daaromheen stralende bloemblaadjes.

Gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot de composietenfamilie. In het wild bloeit hij in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland ruim 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Bekend is de enkel- en dubbelbloemige gerbera met zwart of groen hart, nog vrij nieuw zijn flamboyante spider- en pomponbloemige gerbera's met fraaie sprieten. Er komen bovendien steeds meer bi-colour en multi-colour soorten bij.

Met gerbera's zijn makkelijke verrassende en moderne colour blocking arrangementen te maken. Daarnaast zijn het absolute blikvangers in populaire plukboeketten. De pasteltinten gaan prima samen met arrangementen rond Pasen. Gestoken arrangementen met Gerbera passen naadloos bij de stijltrend waarin bloemen en planten eruit zien als zachte kussens als buffer tegen de harde buitenwereld. Gemengde boeketten mogen rijk en vol zijn, het zachte effect wordt versterkt met paardenbloempluizen of pluizig siergras.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. 

foto: Mooiwatbloemendoen.nl

 


11-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS