vrijdag 18 oktober 2019
TOP SB Open Dagen KUBO via TFC Matching Personalities

Pina Colada moet nieuwe powerbrand van Dümmen Orange worden

Pina Colada moet nieuwe powerbrand van Dümmen Orange worden

Iedereen kent inmiddels wel het rozenmerk Avalanche+ van Dümmen Orange. Voor chrysanten wil de veredelaar nu zo’n zelfde sterk merk in de markt gaan zetten: de Pina Colada. Het moet het nieuwe powerbrand worden van Dümmen Orange. Fris en energiek, met grotere bloemen in wit en geel en een frisgroen hart, die ook op de vaas nog groeit. Drie jaar duurde het, voor de veredelaar dit ras had gevonden. ‘Met deze sterke snijchrysant willen we ook het zomerseizoen gaan meepakken; vandaar de zonnige naam’, aldus Roy van Kester, marketingspecialist bij Dümmen Orange, in een artikel in De Pook.

Anderhalf jaar geleden werd Pina Colada commercieel op de markt gebracht voor de kwekers. Inmiddels zijn er zeven kwekers in Nederland die de markante snijbloem produceren. Per week worden 400.000 stelen aangevoerd. Er is een logo en huisstijl ontwikkeld en vanaf week 20 wordt het nieuwe merk in de markt gezet. Er moesten eerst voldoende aantallen beschikbaar zijn om het merk groot te introduceren. Dit wordt overigens niet alleen in Nederland, maar ook in chrysantenminded Rusland gedaan.

‘Het is een troschrysant die meer bloemen aan één steel produceert. Met een groen hartje, ook in de zomer. Het is een frisse en sterke bloem met een – jaarrond – stabiele kwaliteit, die goed transporteerbaar is en, heel bijzonder, doorgroeit op de vaas. Als je over een tig aantal jaar aan een bloemist zou vragen wat hij vindt van Pina Colada, zijn dat de elementen die hij hoop ik noemt.’ - Roy van Kester in De Pook

bron: De Pook


08-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS