vrijdag 18 oktober 2019
KUBO via TFC Matching Personalities TOP SB Open Dagen

Rabobank investeert 7,5 miljoen in Bloomon

Rabobank investeert 7,5 miljoen in Bloomon

Rabobank investeert 7,5 miljoen euro in online bloemenverzorger Bloomon en laat hiermee zien vertrouwen te hebben in het businessmodel en de strategie van Bloomon. 'Investeerders geloven in ons verhaal, nu hebben we ook het vertrouwen van een grote bank die bekend staat om de agrisector,' vertelde mede-oprichter Patrick Hurenkamp gisteren tegen BNR.

Volgens Hurenkamp is Rabobank op zoek naar vernieuwing in de bloemensector en omarmt de bank daarom Bloomon. Het gaat om een lening die niet zozeer bestemd is voor verdere groei, maar vooral ook als investering in het platform waarin Bloomon samenwerkt met kwekers. De belangrijkste stap - en dat is volgens Hurenkamp een breuk ten opzichte met hoe de traditionele keten werkt - is dat Bloomon een jaar van tevoren met kwekers plant.

'Aangeven welke trends we zien, de kleuren, de soorten, de vormen die we nodig hebben en vrij kort voor we die uitleveren die bloemen van ze ontvangen.' Zo weten kwekers nu al wat met Kerst de vraag van Bloomon is. Volgens Hurenkamp levert dit tot 40 procent minder afval in de gehele keten op.

Door de Brexit investeert Bloomon minder in het Verenigd Koninkrijk en bereidt het zich voor op een rol als exporteur, en richt het zich des te meer op Duitsland en Frankrijk
 


07-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS