dinsdag 21 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Rob Baan nieuwe voorzitter Varend Corso

Rob Baan nieuwe voorzitter Varend Corso

Per april van dit jaar treedt Rob Baan aan als voorzitter van het Varend Corso Westland. De eigenaar van Koppert Cress is al drie jaar ambassadeur van het corso en al jaren een enthousiaste deelnemer. De Enkhuizer heeft niet lang na hoeven denken voor hij zijn ja-woord gaf. Baan volgt Pleun van der Ende op die begin dit jaar aangaf de voorzittershamer na een periode van vier jaar over te willen dragen.

Van der Ende trad aan als opvolger van Kees Mostert. Volgens van der Ende zelf in een lastige tijd. Hij had te maken met de nasleep van de economische crisis, die ervoor zorgde dat de hoofdsponsor afhaakte en andere sponsoren de hand op de knip hielden. Hij kijkt na vier jaar echter terug op vruchtbare jaren, waarin vier schitterende corso’s op het water gebracht zijn en bestuurlijk een andere weg ingeslagen is. Volgens van der Ende is het nu tijd dat het Westlandse bedrijfsleven de trots van het Westland gaat uitstralen. "Het bedrijfsleven moet aanhaken en daar heb je een ander type bestuurder voor nodig. Bovendien, ik ben 67, heb dotten van kleinkinderen en een camper. Ik zit op een Probusclub en een koor waar de laatste jaren best wat mensen zijn weggevallen. Ik heb er over nagedacht en alles bij elkaar heb ik voor mezelf en mijn gezin gekozen en draag ik die mooie club mensen over.”

Rob Baan heeft ervaring in het promoten van zaken. “Mijn eigen zaak kwam uit het niets en is inmiddels redelijk bekend, als ik dat mag zeggen. De technieken die we daarbij hebben toegepast, kunnen we ook op het corso loslaten. We hebben een geweldige club jonge en enthousiaste medewerkers, dus dat moet lukken. De boodschap van mijn verhaal is: breng het Westland naar zijn omgeving toe in plaats van de omgeving naar het Westland. Ga met het paradepaardje dat corso heet door de steden. Maak er een wij-beleving van. Ik hoop dat veel mensen nieuwsgierig worden door het corso en dat we daardoor zelfs medewerkers krijgen vanuit de omliggende gemeentes. We kunnen mensen genoeg gebruiken in de tuinbouw. Laat de burgemeester van Westland maar met een kist groenten naar zijn collega’s in de omliggende gemeenten gaan om te laten zien waar we hier mee bezig zijn.”

Baan zal op zijn manier gestalte geven aan zijn nieuwe functie, waarbij hij vertrouwt op de vele mensen die al jaren aan het corso werken en er verstand van hebben en voor hun taak staan. "Als ze mijn ondersteuning nodig hebben dan hoor ik dat van ze en dan kom ik er bij. Kijk naar mijn bedrijf; daar lopen 300 mensen rond, die heb ik ook niet onder controle. Die doen hun eigen ding, alleen het totale plaatje, dat heb ik vlijmscherp op mijn netvlies.”

Hij ziet volop kansen voor het corso. Zo kan de interactie tussen mensen op de boten en op de kant beter, kunnen de feesten op de kades beter en kan hij zich voorstellen dat bedrijven een stuk grond claimen om daarop hun relaties in de watten te leggen tijdens het corso. Ook gaat hij zich ervoor inzetten dat het Varend Corso de grote steden als Rotterdam enDen Haag gaat aandoen.

 

 


07-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS