dinsdag 21 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

Arbeidsmarktkansen voor Westlandse generatie Z

Arbeidsmarktkansen voor Westlandse generatie Z

Tijdens het evenement 'Arbeidsmarktkansen voor Westlandse generatie Z in 2030' maakten ruim 200 docenten van scholengroep ISW en 35 vooraanstaande tuinbouwbedrijven kennis met elkaar. In het World Horti Center wisselden zij van gedachten over de veranderende behoefte aan personele vaardigheden, competenties en kennis.

Op ISW zit een groot potentieel aan jonge talenten voor de glastuinbouw. Door het samenbrengen van onderwijs en bedrijfsleven en te kijken naar functies en vaardigheden die in de toekomst van belang zijn, willen ISW Onderneemt en World Horti Center een brug slaan tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Doel is scholieren enthousiast te maken voor de glastuinbouw en de mogelijkheden binnen deze bedrijven te laten zien. Op die manier kunnen de jongeren zich nog beter voorbereiden op hun toekomst.

Anke Taal, plantdoctor bij Eurofins Agro kijkt positief terug op de ontmoetingen met de docenten. “Het was leuk om in gesprek te gaan met de docenten. Met een praktische insteek, door het uitvoeren van een virus sneltest bij paprika’s, heb ik de docenten laten ervaren hoe het werkveld nu is en hoe die er in de toekomst uit zal zien. Ook hebben we gezamenlijk de koppeling kunnen maken naar potentiële stages en functies.”

Ook de docenten kijken zeer positief terug op de ontmoetingen met bedrijven. Kees Krijnberg, docent techniek en informatica geeft aan dat hij veel ideeën heeft opgedaan en het een inspirerende dag was. “Dit evenement geeft een aanzet voor verder contact met bedrijven. Het zou goed zijn om dit meer vorm te geven en met de scholieren bedrijven te bezoeken. Andersom zijn bedrijven ook van harte welkom bij ons op school, om bijvoorbeeld een reeks van gastcolleges te geven over een interessant onderwerp. Een concreet resultaat van vandaag is dat informaticascholieren binnenkort bij Sion gaan kijken en daar ook een opdracht voor hun profielwerkstuk mogen uitvoeren. Dit smaakt naar meer!”

ISW Onderneemt heeft als doel om onderwijs en het Westlandse bedrijfsleven meer en intensiever met elkaar te verbinden. Door leerlingen gedurende de schoolloopbaan het Westlandse bedrijfsleven te laten zien en ervaren, komt de praktijk van mogelijkheden en de arbeidspotentie veel beter in beeld bij de doelgroep van de toekomst. 


06-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS