dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Dummen Orange Top Flower Trials

Tesselaar Alstroemeria genomineerd voor Participatiepenning

Tesselaar Alstroemeria genomineerd voor Participatiepenning

Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest is genomineerd voor de Participatiepenning. Meer dan verdiend vindt wethouder Hans Wijnants de nominatie. Tesselaar is de grootste Alstroemeriakweker in Europa en zet zich sinds 1996 in voor wie geen baan heeft. Sinds 2016 wordt een Flevopenning (Participatiepenning) uitgereikt aan een onderneming die zich het meest heeft onderscheiden in het kader van de Participatiewet. De penning wordt toegekend tijdens het Flevopenningen event.

Begon het bedrijf ruim twintig jaar geleden met een werkervaringsproject, inmiddels is het bedrijf zo ingericht dat er altijd ruimte is voor wie meer begeleiding nodig heeft. Wie geen hele dagen kan werken, is bijvoorbeeld welkom op de mama- of papalijn en wie even rust nodig heeft, laat hond Bente uit. Zo krijgen kandidaten van de WerkCorporatie – met en zonder arbeidsbeperking – alle kans op het vinden van werk. Rick Tesselaar, directeur: “Dat wij dagelijks Alstroemeria’s mogen produceren is leuk, maar het is nog leuker dat ook kandidaten van de WerkCorporatie hun steentje bijdragen.”

Tesselaar: “Wij vinden het erg leuk om genomineerd te zijn. Onze bloemen worden vervoerd naar de veilingen in het westen en gaan de hele wereld over. Lokaal zijn er natuurlijk wel bloemisten die onze bloemen hebben staan, maar voor de buitenwereld is niet erg zichtbaar hoe groot ons product is.” Op 12 april 2019 wordt bekendgemaakt wie de Participatiepenning heeft gewonnen. Dat gebeurt tijdens het ondernemersevent van de Stichting Flevopenningen bij de Duits Nederlandse Windtunnel (DNW) in Marknesse. 


06-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS