zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Bladvorm indeling basis voor social media campagne Adomex

Bladvorm indeling basis voor social media campagne Adomex

Adomex heeft een groot deel van haar snij- en decoratiegroen op vernieuwende wijze ingedeeld: naar de vorm van het blad. Hiervoor zijn tot de verbeelding sprekende icoontjes gemaakt, herkenbaar en toepasbaar voor iedere vakspecialist en groenliefhebber. De nieuwe presentatievorm is de basis voor een campagne die vanaf maart op social media verschijnt.

Met de inspirerende icoontjes wordt een eigentijds tintje gegeven aan de zes bladvormen die Adomex onderscheidt: FAN (waaiervormig blad), GRASS (lange, dunne vormen), VARIOUS (overige vormen), BUSH (struikvormig blad), OVAL (ovaalvormig blad), en MOSS (mosachtige vormen). Naast indeling op herkomst of Latijnse naam, kunnen klanten nu gemakkelijk op bladvorm zoeken. Juist vormen als waaier, ovaal of lang en dun spreken meer tot de verbeelding. Dit is niet alleen nieuw maar ook gebruikersvriendelijk. De nieuwe indeling van het decoratie en snijgroen van Adomex is samen met arrangeur Sarah Dikker bedacht en is vormgegeven in samenwerking met Lelie Design.  

Het vernieuwde ‘Green Powers’ magazine in Engelse en Duitse vertaling is de aanzet tot de start van een social media campagne gericht op bladvorm. Via de bekende social media kanalen van Adomex (FB, Twitter, Instagram) staan wekelijks diverse producten van een bepaalde vorm centraal. In de nieuwsbrief ‘In the Picture’ wordt elke maand een product uit dezelfde categorie nader toegelicht in drie fases (The Story Of, The Product Of, Green Inspiration). Als eerste in deze nieuwe opzet komt het waaiervormig blad (FAN) aan bod.

Gebleken is dat eindgebruikers zoals arrangeurs, bloemisten en makers van boeketten vaak naar de vorm van snij- en decoratiegroen kijken. Gebruikers weten wat voor vorm boeket of arrangement ze gaan maken. Zij willen groen in een bepaalde vorm zien zodat ze binnen die categorie kunnen kiezen uit verschillende soorten groen. Adomex heeft hiernaar geluisterd en biedt een eenvoudig toe te passen tool aan.

 


05-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS