dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Veel belangstelling voor tweede American Tulip Day

Veel belangstelling voor tweede American Tulip Day

American Tulip Day in San Francisco was zaterdag 2 maart een groot succes. Het unieke evenement waarbij Union Square in San Francisco voor een dag werd omgetoverd tot een bloemenzee, werd bezocht door duizenden mensen en trok aandacht van veel media.

Op de eerste zaterdag van maart werd in het centrum van San Francisco voor de tweede keer een pluk tuin van 100.000 tulpen aangelegd. Vanaf ’s ochtends 7.00 uur werd er met man en macht gewerkt aan de aanleg van een reusachtige tulpentuin op Union Square. Om 13.00 uur werd het evenement officieel geopend door Anthos-voorzitter Henk Westerhof. Hierna mocht het enthousiaste publiek de tulpentuin betreden en gratis een eigen bos tulpen plukken.

Jaarlijks worden er vanuit Nederland ongeveer 0,5 miljard tulpenbollen naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Een deel daarvan is bestemd voor het gebruik in de tuin, maar het grootste deel wordt door professionele afnemers gebruikt als uitgangsmateriaal voor de productie van snijtulpen. Met de organisatie van American Tulip Day, wordt ernaar gestreefd om de bekendheid van Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkoop van Amerikaans geproduceerde snijtulpen te stimuleren.

De tweede American Tulip Day is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Denkers, International Freight Services en het Nederlandse Ambassade in Amerika.

 


04-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS