dinsdag 21 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

Bollenteler krijgt vergunning om verkooppunt Bollenstreekproducten te openen

Bollenteler krijgt vergunning om verkooppunt Bollenstreekproducten te openen

Bloemen van het land kopen maar ook bloembollen bestellen die in het voorjaar op de velden staan. Dat kan straks in een schuur aan de Delfweg in Noordwijkerhout, waar een verkooppunt van Bollenstreekproducten wordt geopend. Bollenteler Simon Pennings heeft hiervoor 28 februari vergunning gekregen.

Pennings deed vorige week zijn beklag over de steeds groter wordende stroom toeristen in de Bollenstreek. Hij wees op de schade voor de telers doordat toeristen dwars door de velden lopen en het gewas vertrappen. Hij vroeg om maatregelen door gemeenten en toeristische organisaties. “Want”, zo constateerde hij, “iedereen verdient aan de bloeiende velden maar de telers zitten met de schade.”

In een poging om ook de telers te laten profiteren van de toeristen die onder meer Keukenhof bezoeken, mag Pennings nu een schuur ombouwen tot verkooppunt voor streekproducten. Hij wil in 2020 opengaan. De bollenteler zoekt nog partijen die hun producten willen aanbieden. “Ik wil geen half werk leveren. Iedereen met een goed idee kan mij bellen. Ik doe dit niet voor mijn eigen portemonnee maar voor de streek.” Overigens gaat hij daar ook voorlichting geven over waarom het doorkruisen van de velden geen goed idee is.

bron: Greenity
 


04-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS