zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Begonia woonplant van de maand april

Begonia woonplant van de maand april

Is het in maart de potlelie die de woonkamers opfleurt, in april is het de beurt aan de begonia met haar vele, volle bloemen in vrolijke kleuren als rood, roze, oranje, wit en geel. Begonia is door Bloemenbureau Holland gekozen tot woonplant van de maand april 2019.

Naast de vrolijk bloeiende begonia kennen we ook de bladbegonia's, die met fluwelig blad, getekend met zilveren, roze, bordeauxrode en groene patronen een heel andere schoonheid kennen. Beide soorten begonia's zijn planten met een rijke uitstraling, die toch verrassend eenvoudig en makkelijk in de verzorging zijn. Begonia past goed in de woonstijl waarin planten een zachte, vriendelijke buffer vormen tegen brekend nieuws en de harde buitenwereld.

Er zijn maar liefst 1895 verschillende soorten begonia, die van oorsprong groeien in warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. De wilde variant is wat sprietiger en ijler dan de kweekversie die veel voller van blad is en aanzienlijk rijker bloeit.

Assortiment 
Het assortiment Begonia is zeer uitgebreid. De meest voorkomende bloeiende kamerplant is de Begonia Elatior Groep. Deze kennen we als enkelbloemig, half-gevuldbloemig en gevuldbloemig. Nieuw is de Bodinia Line met extra gevulde bloemen en krullend blad. De Betulia serie is zeer geschikt om zowel binnen als buiten toe te passen. Begonia is als bladplant veelzijdig. De Begonia Rex Groep wordt aangeboden in verschillende fraaie bladkleuren, structuren en vormen. De Beleaf serie heeft een mooie bladstructuur en opvallende kleuren. De Begonia Boweri Groep is een klassieker in het blad assortiment. En soorten als Tamara (op stam) of B. maculata zijn kenmerkend door hun bladeren met grijze vlekken.

bron en beeld: Mooiwatplantendoen.nl

 

 


04-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS