dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Anthuriumkwekers gaan stap verder voor de Hartstichting

Anthuriumkwekers gaan stap verder voor de Hartstichting

De Nederlandse anthuriumkwekers- en veredelaars hebben zicht de afgelopen vijf jaar ingezet om geld in te zamelen voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting. In die vijf jaar is er in totaal 105.000 euro gedoneerd. Dit jaar doen de kwekers er een schepje bovenop en is het doel om dit bedrag alleen al tussen september en november in 2019 op te halen! Ze doen dit door 100.000 potanthuriums te verkopen en 10.000 snijanthuriumboeketten. Hierbij wordt per verkochte anthurium, in een speciale Hartstichtingsverpakking, 1 euro gedoneerd aan de Hartstichting.

Met deze actie stimuleren de kwekers consumenten om 1 euro te doneren voor de Hartstichting, en hebben zij tegelijkertijd een anthuriumplant of -boeket om cadeau te doen of thuis neer te zetten. “Samen met de Hartstichting hebben we de ambitie om weer een hoop potanthuriums en snijanthuriumboeketten te verkopen via tuincentra, bloemisten, bouwmarkten en supermarkten, zodat we wederom een mooie donatie aan de Hartstichtingen kunnen doen.” aldus Marco van der Goes, kweker en voorzitter van de anthurium promotiecommissie.

Dress Red Day
De focus op de samenwerking tussen de anthuriumkwekers en de Hartstichting ligt op het najaar van 2019. Van september tot en met november zullen anthuriums in Hartstichtingsverpakking in Nederland en Duitsland verkrijgbaar zijn. Op 29 september is het in Nederland ‘Wereld Hart Dag’, wat gekoppeld is aan de internationale Dress Red Day. Een dag waarop iedereen in Nederland en Duitsland gevraagd wordt iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

 


04-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS