dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Seizoen bijzondere tuinorchideeŽn van start met introductie Calanthe

Seizoen bijzondere tuinorchideeŽn van start met introductie Calanthe

Het seizoen van de bijzondere Garden Orchid van Anthura heeft de afgelopen weken een goede start gehad. Door het lekkere weer in heel Europa krijgt iedereen zin om naar buiten te gaan en aan de slag te gaan in de tuin. Tuinliefhebbers halen hun hart op bij de kleurrijke tuinorchideeën die door heel Europa verkocht worden. Dit seizoen is de Garden Orchid family uitgebreid met Calanthe. Door haar vele kleuren, fijne cocos-achtige geur, de lange bloeitijd én het feit dat deze plant groen blijft in de winter, is dit een sterke aanvulling van het assortiment.

Waar Garden Orchid bij Anthura jaren geleden van start ging met Cypripedium, is de familie inmiddels uitgebreid tot wel vijf verschillende soorten. De klanten kunnen nu kiezen tussen Pleione, Bletilla, Epipactis, Cypripedium én Calanthe. Calanthe is een veelbelovende nieuwkomer in het Garden Orchid assortiment. De noviteit is in verschillende kleuren verkrijgbaar en bloeit bij de consument minimaal 6-8 weken achter elkaar. Ook Cypripedium, het ras waar het allemaal mee begon, speelt uiteraard nog steeds een belangrijke rol. Vorig jaar zijn er in Zwitserland, met de hulp van Anthura en de Swiss Orchid Foundation, ruim 3000 Cypripediums terug geplant in de natuur. Met als doel de planten te herintroduceren in het Zwitserse landschap nadat deze met uitsterven werd bedreigd.

Als Garden Orchid in de tuin geplant is, komt de orchidee elk jaar nog groter en mooier terug. De orchideeën kunnen, afhankelijk van het ras, temperaturen van -10°C tot wel -20°C aan en zijn dus goed geschikt voor het Noord-Europese klimaat.

Omdat Garden Orchid vaak verkocht wordt als de plant nog niet in bloei is, is communicatie op de winkelvloer richting de consument de factor tot succes. Een mooie uitdaging, vond Anthura. Zij ontwikkelden een kleurrijke verpakkingslijn met tekeningen en foto’s van de bloeiende planten. Zo ziet de consument wat hij/zij kan verwachten en wordt de interesse gewekt.

Garden Orchid, de verpakkingen en kleurrijk POS-materiaal zijn volgende week met eigen ogen te bewonderen tijdens de Seasonal Trade Fair in Naaldwijk in stand 4.15.

 


01-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS