dinsdag 21 mei 2019
Top VvdM AmaVerde Dummen Orange Top Flower Trials

Brancheorganisatie VBW gaat verhuizen

Brancheorganisatie VBW gaat verhuizen

Brancheorganisatie VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) gaat verhuizen. In de extra Algemene Ledenvergadering op 26 februari is door de aanwezige leden van VBW unaniem ingestemd met het voorstel om het huidige pand te verkopen en een ander kantoorpand aan te kopen. Het betreft een groter pand in Ede, aan het Horaplantsoen 20, met een aantal huurders. Het pand is gelegen in een bosrijke omgeving, aan de rand van Ede, heeft 65 eigen parkeerplaatsen en heeft een eigen, karakteristieke en organische uitstraling.

Een bijzonder moment in de historie van de vereniging, niet alleen omdat, voor zover we weten er nog niet eerder een extra algemene ledenvergadering is gehouden, maar vooral omdat het de grootste investering van VBW tot op heden betreft.

De transactie is bijzonder, omdat het voorwaarde van VBW is dat de koper van het huidige pand de financiering daarvan moest onderbrengen bij VBW zelf. Hiermee wordt VBW geldverstrekker tegen een aantrekkelijk rendement en als zekerheid voor deze langlopende hypotheek (20 jaar) dient het huidige kantoor als onderpand. Daarnaast is de transactie bijzonder, omdat VBW haar pand verkoopt aan de verkopende partij van het nieuwe kantoorpand. In feite een ruil met bijbetaling.

Met deze transactie is het ruimteprobleem bij VBW opgelost, wordt de ruime reserve- en kaspositie effectiever gebruikt dan in de huidige situatie en levert de nieuwe huisvesting door bestaande en nieuwe huurcontracten een aanzienlijk beter rendement dan de huidige situatie.

Zowel de VBW Financiële Commissie en de VBW-Ledenraad brachten in de ALV een positief advies uit, waarna de vergadering unaniem een positief besluit nam. Direct aansluitend besloot het VBW-Bestuur op grond van dit ALV-besluit tot het aangaan van de transactie.

De transactiedatum is 1 april 2019, de verhuizing zal komende zomer plaatsvinden. De winkel van VBW blijft tijdens de verbouwing/verhuizing gewoon open.

foto: Funda Business

 


01-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS