dinsdag 21 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

De 5 vragen aan... Lisanne Fabriek

De 5 vragen aan... Lisanne Fabriek

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Lisanne, 26 jaar en sinds ruim een week woonachtig in Heiloo (daarvoor Alkmaar) samen met mijn vriend Huib. Sinds mei 2018 ben ik werkzaam bij Florist Holland als Marketing Manager voor de snijproducten. Dat houdt nu alleen Gerbera’s in, maar in de nabije toekomst komen daar veel mooie producten bij dankzij de fusie met HilverdaKooij. Als Marketeer bij Florist ben ik betrokken bij het veredelingsproces, de verkoop, introductie en vermarkting van onze producten. Ik werk binnen een team van ongeveer 70 personen en in het seizoen komen daar nog een heel aantal tijdelijke collega’s bij.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Typisch kenmerkend voor de sector, maar zeker ook bij Florist is geen dag hetzelfde. Er liggen ontzettend veel kansen om Florist, onze producten en partners op de kaart te zetten. Dit doe ik niet alleen vanachter mijn bureau, maar door vooral veel in de praktijk actief te zijn. Hier ontmoet ik veel mensen, haal ik inspiratie en ontstaan nieuwe toffe ideeën! Inmiddels ben ik een behoorlijke ‘flower geek’ en dat maakt de scheiding tussen ‘hobby’ en ‘zakelijk’ heel dun.

Als veredelaar sta je aan het begin van een lange keten, waarbij de belangen vaak uiteen lopen. De uitdaging is om de kweker, vaak gepassioneerde ondernemers, de handel die ons veel kan vertellen over de markt, de bloemist, ofwel de professional die met ons product werkt en consumenten die we ook zó graag ons verhaal vertellen, met elkaar te verbinden. Hierbij kies ik niet persé de traditionele route, zie ik uitkomst in nieuwe middelen en spiek ik vaak even buiten de sector. Die uitdaging houdt mij voorlopig nog even bezig!

 

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
Welk nieuws mij de afgelopen tijd bezighoudt is de fusie tussen Florist en HilverdaKooij. Het feit dat we per september als 1 bedrijf verder gaan, vergt de nodige voorbereidingen. Ik verheug mij op de samenwerking met het nieuwe team en kan niet wachten om combinaties te maken met het nieuwe productportfolio. Zo zijn de eerste inspiratiebeelden onlangs al geschoten tijdens een shoot onder het thema ‘wedding’. Nu maar hopen dat de overige facetten ook zo goed samen gaan ;-).

 

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou willen dat de tuinbouw sector een breder podium krijgt. Ik ben zelf een behoorlijke uitzondering, omdat ik niet ben opgegroeid in de tuinbouwwereld en geen familie, vrienden of kennissen heb die in de sector werkzaam zijn. Opvallend is hoe weinig mensen weten hoe belangrijk de rol van Nederland is op de wereldmarkt van bloemen en planten, maar ook groente en fruit. Dat verhaal zou breder gecommuniceerd moeten worden. Alleen al om meer mensen van buiten de sector te werven voor een baan in de tuinbouw. Wie helpt mij mee?!

Wat ga je dit weekend doen?
Vrijdagavond ga ik met (nieuwe) collega’s Amsterdam in. Zie het een beetje als de samensmelting tussen Florist en HilverdaKooij. De rest van het weekend komen de hulptroepen om te klussen in ons nieuwe huis. Zondag ben ik van plan om prachtige Garvinea’s (tuingerbera) in mijn tuin te planten die we over hebben van een leuke promo actie, zodat we binnenkort kunnen genieten van een bloeiende, kleurrijke tuin.


 

Bron: www.Floranews.com
01-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS