maandag 20 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM AmaVerde

Hyacint ruikt het lekkerst volgens geurproef voorjaarsbloemen

Hyacint ruikt het lekkerst volgens geurproef voorjaarsbloemen

De hyacint heeft het lekkerste lenteparfum. Dat is het resultaat van een opvallende geurproef die het kwekerscollectief van seizoensbloemen hield op TuinIdee 2019. Bezoekers konden ruiken aan vijf geurende voorjaarsbloemen: Freesia, hyacint, sering, Tuberoos en violier. Het publiek reageerde enthousiast en stopte volop de neuzen in de lenteboeketten die gemaakt waren door bloemist Max & Co. uit Den Bosch. 42 procent van de ruim 1.800 neuzen koos voor de hyacint. De tweede en derde plek waren voor sering en de freesia.

Projectleider Marion Klaver: “De consument beleeft het seizoen door geuren en kleuren. Dé kans voor bloemisten om geurende bloemen extra aandacht te geven in de winkel. Zet in het voorjaar bijvoorbeeld geurende voorjaarsbloemen op neushoogte bij de ingang van je winkel. Elke klant reageert hier op, let maar op! “Bovendien kan de consument kennismaken met minder bekende voorjaarsgeuren zoals violier,” sluit Marion af.

De geurproef vormde onderdeel van de campagne 365 dagen bloemen, waarbij eenvoudige promotieactiviteiten getoond worden die bloemisten direct kunnen vertalen naar de eigen winkelvloer.

foto: 365dagenbloemen.nl

 


28-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS