dinsdag 21 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM AmaVerde

Nu even geen tijd #blog

Nu even geen tijd #blog

De laatste tijd valt mij een ding op als het gaat om de strategie en inzet van de sociale media. Het lijkt wel of plaatsen belangrijker is dan reageren. Een beetje vreemd. Als je een reactie krijgt, in wat voor vorm dan ook, is toch het eerste wat je doet een reactie terugplaatsen. Daarmee geef je diegene die het geplaatst heeft toch een gevoel dat het gezien en/of gelezen wordt. Niet reageren roept bij mij iets op vanuit offline contact.

Een stukje verleden
Ik ben ook verkoper geweest. Een ding vond ik altijd vreselijk. Je had een afspraak gemaakt en je was op tijd en dan in een keer te horen krijgen, terwijl je er al bent, dat het niet doorgaat of dat er geen tijd voor is of dat er totaal nog geen aandacht aan besteed is. Mij gaf het altijd een gevoel van ik probeer contact te leggen door er te zijn maar de ander reageert niet terug. Ik had en heb er nog steeds een hekel aan.
Zeker wanneer je er speciaal naar toe gereden bent en door een onduidelijke reden is er niemand.

Ik draai het daarna ook wel eens om en stel de wedervraag “Hoe zou jij het gevonden hebben als ik niet was komen opdagen”. Ik had als verkoper waarschijnlijk geen kans meer gehad omdat de koper zich niet gehoord voelt.

Ook online
De situatie die ik schets, komt menigeen bekend voor neem ik aan. Ik snap dat het kan gebeuren maar het geeft zo’n vreemd gevoel. Dat geeft het ook wanneer er bij een reactie op een van de sociale kanalen geen reactie gegeven wordt. Een echte reactie, dus niet alleen een like of een andere vorm van gewoon een simpele klik op een knop. Ik zou zeggen druk eens wat meer toetsen in en plaats een menselijke reactie.

Beloon iemand voor een positieve reactie. Geef antwoord op de vraag of zeg gewoon dat je erop terug gaat komen. Bij een negatieve opmerking ook een reactie plaatsen. Hou deze reactie wel feitelijk en verval niet in een emotie. Een emotie hier kan grote gevolgen hebben.
Maar…… reageren is het allerbelangrijkste. Het geeft diegene die een reactie heeft geplaatst het gevoel van gehoord zijn. En dat is toch een prettig gevoel. En zeg ook niet ik had er gewoon geen tijd voor. Kom op, een reactie plaatsen kost maximaal 20 seconden. Dus dat kan het niet zijn.
Dus volgende keer gewoon een reactie plaatsen ook al is deze kort. Want we willen toch niet hetzelfde gevoel geven als de koper die geen aandacht kreeg of wilde hebben.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
28-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT

Helder verhaal. Helemaal mee eens.

Ik zie toch vaak reacties op jouw tweets - van ene Sven - waarop jij niet reageert. Waarom dat? En dan toch zo’n betoog schrijven over reageren? Of wat dacht je van reacties op je blog op deze website: daarop reageer je ook niet. Dus waarom deze blog als je zelf niet luistert naar je eigen tips?

“Bij een negatieve opmerking ook een reactie plaatsen. Hou deze reactie wel feitelijk en verval niet in een emotie. Een emotie hier kan grote gevolgen hebben. Maar…… reageren is het allerbelangrijkste. Het geeft diegene die een reactie heeft geplaatst het gevoel van gehoord zijn. En dat is toch een prettig gevoel. En zeg ook niet ik had er gewoon geen tijd voor. Kom op, een reactie plaatsen kost maximaal 20 seconden. Dus dat kan het niet zijn.“

Het niet reageren door de schrijver op bovenstaande reacties is een beetje vreemd, niet waar?#practicewhatyoupreach

Sorry "G" voor de late reactie. Ik reageer niet op Sven op Twitter omdat het reacties zijn waar ik feitelijke zaken vroeg en deze niet kreeg. Op een gegeven moment reageer ik dan niet meer. Als je werkelijk iets vraagt of andere zaken via de sociale kanalen kan en mag je een reactie verwachten. Wat ik wel jammer vind "G" dat je jezelf niet als werkelijk persoon kenbaar maakt. Wie zit er achter "G"?

Ik ben zzp’er in de tuinbouw en heb nog geen antwoord op mijn vragen.

Ik wil best je vragen beantwoorden alleen ben ik wel van mening dat ik graag wil weten met wie ik dan in contact ben. Op eigenlijk alle sociale kanalen weten we al snel van elkaar wie het is en welke personen er achter zitten. Zijn bio's of andere zaken niet (volledig) ingevuld dan ontstaat er voor mij al sneller een blokkade om te reageren. Dat lijkt mij ook niet meer dan logisch dat wij dat hier ook doen. De naam "G" of een 'ZZP'er in de tuinbouw' zegt mij niet zoveel. Ik wil je daarom vragen alsnog jezelf met je werkelijke naam kenbaar te maken. Zou je moeite hebben omdat hier te doen heb ik er ook geen bezwaar tegen om het via de email te doen. Als je dat wil zie ik je mail graag tegemoet via info@bossocialbusiness.nl.

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS