dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Dummen Orange Top Flower Trials

Ton Kortekaas van Kallaland neemt De teelt en broei van Zantedeschia in ontvangst

Ton Kortekaas van Kallaland neemt De teelt en broei van Zantedeschia in ontvangst

Teler Ton Kortekaas heeft het eerste exemplaar ontvangen van het nieuwe boek De teelt en broei van Zantedeschia. Schrijver Peter Knippels reikte het boek aan hem uit. De broers Jan en Ton Kortekaas zijn met hun in Voorhout gevestigde bedrijf Kallaland specialisten van de teelt en broeierij van Zantedeschia. De teelt en broei van Zantedeschia is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van de teelt en het in bloei trekken van Zantedeschia vast te leggen en beschikbaar te maken.

André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie: “Er zijn op dit moment slechts enkele tientallen personen die de teelt en de broeierij van Zantedeschia echt in de vingers hebben. Het is topsport om uitgangsmateriaal op te kweken tot een kant-en-klaar product, of dat nu een knol voor in de tuin is, een snijbloem of een bloeiende potplant. De ondernemers leren iedere dag weer over hun producten en staan steeds weer voor nieuwe uitdagingen. De kennis over de Zantedeschia was tot nu niet terug te vinden in boeken, maar zat alleen in de hoofden van de mensen die iedere dag bezig zijn met dit mooie product. Daarom is het nu tijd om de bestaande kennis vast te leggen.”

De teelt en broei van Zantedeschia is bedoeld voor ondernemers en werknemers in de bloembollensector, docenten en studenten in het groen onderwijs en voor overige geïnteresseerden en liefhebbers. In het boek staat informatie over alle zaken die betrekking hebben op de teelt en broei. Alle teelttechnische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogsten, verwerking, bewaring en ziekten en plagen.  


27-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS