zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

LED licht activeert bloemengeur

LED licht activeert bloemengeur

In de afgelopen maanden heeft Dümmen Orange met een selectie eenjarige zomerbloeiers deelgenomen aan een indoor farming proef van het bedrijf Seven Steps To Heaven. Er werden meerdere proeven gehouden om erachter te komen welk effect indoor farming heeft op de gewassen en in het bijzonder op de geur van de producten. Hoewel het ging om de eerste proeven op dit gebied, is gebleken dat licht en andere elementen uit het onderzoek zeker invloed zullen hebben op de toekomst van de teelt van bloemen en planten.

De belangrijkste onderzoeksvraag was of planten meer geur voortbrengen onder omstandigheden met veel licht in vergelijking met minder licht. Gedurende een periode van zes weken werden proeven uitgevoerd onder verschillende omstandigheden. Daarbij zijn diverse gewassen getest waaronder begonia, lavendel en Lobularia maritima. Het onderzoeksteam ging ervan uit dat meer fotosynthese door LED van hoge lichtintensiteit zou leiden tot de vorming van meer secundaire plantenstoffen, wat de geur intenser zou moeten maken dan bij omstandigheden met weinig licht.

Sommige gewassen verspreidden onder indoor farming-omstandigheden wel een geur, maar deden dat niet bij proeven in een gewone kas. Bovendien werd vastgesteld dat een hogere lichtintensiteit resulteerde in meer geur. Een teler kan meer kansen op de markt creëren door in een later stadium van de teelt de fotosynthese omhoog te brengen om zo de geur van zijn gewas te vergroten.

Dümmen Orange onderschrijft het belang van indoor farming voor geurende bloemen en test voortdurend intern, samen met telers, producten om de kennis hierover verder te vergroten.

 


27-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS