dinsdag 21 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Flower Science: Waar vind jij de juiste mensen op deze krappe arbeidsmarkt?

Flower Science: Waar vind jij de juiste mensen op deze krappe arbeidsmarkt?

De krappe arbeidsmarkt is misschien wel de grootste uitdaging voor de tuinbouwsector op dit moment. Veel vacatures zijn moeilijk in te vullen. Toch zijn er ook nog steeds werkzoekenden die in eerste instantie niet aan de agrarische sector denken terwijl deze sector interessante banen te bieden heeft. Hoe verleid je die mensen? Daarover organiseert Flower Science op 14 maart de bijeenkomst 'Uitdaging op de arbeidsmarkt; waar vind jij je mensen?'.

De tuinbouwsector heeft interessante banen te bieden, zowel op mbo- als hbo-niveau. Daarnaast zien we een verschuiving in het aanbod van de beroepen. Door de technologische vernieuwingen worden bepaalde vacatures steeds minder aangeboden zoals belastingadviseur, makelaar, magazijnmedewerker of secretaresse. Deze mensen kunnen niet terugvallen op hun oude beroep. Ze kunnen wel over bepaalde competenties beschikken die ook voor onze sector zeer functioneel zijn, zoals bijvoorbeeld zoals communicatieve vaardigheden of zorgvuldig en nauwkeurig kunnen handelen. Eventueel met bij- of omscholing kunnen ze van grote betekenis zijn voor de sector.

Maar hoe verleid je deze werknemers om te komen werken in de tuinbouwsector? En waarom zijn arbeidsmigranten niet meer weg te denken? Wat maakt deze groep werknemers zo interessant en waar loop je allemaal tegenaan als ze voor jou komen werken? Hoe aantrekkelijk is de sector eigenlijk als werkgever? Matchen de wensen van werkgevers wel bij de wensen van potentiële werknemers?

Op al die vragen gaan de sprekers van de Flower Science op donderdag 14 maart a.s. dieper in. Samen met Groen Onderwijs Centrum organiseren zij een interessante middag waarbij verschillende sprekers dieper in gaan op nieuwe kansen en veranderingen op de arbeidsmarkt in de groene sector. Partner voor deze kennisbijeenkomst is Uitzendbureau NWH Jobs uit Noordwijkerhout. Deelnemers zijn 14 maart vanaf 15.30 uur welkom aan de Gieterij 35, 2211 WC te Noordwijkerhout. Meer informatie en inschrijven kan via deze link.

 

 


25-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS