dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Hans Zijlstra onderweg naar Fleurop-Interflora FTD World Cup

Hans Zijlstra onderweg naar Fleurop-Interflora FTD World Cup

Op 1 maart vertegenwoordigt bloemstylist Hans Zijlstra Nederland tijdens de Fleurop-Interflora FTD World Cup in Philadelphia in Amerika. De World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. Hans verschijnt samen met toparrangeurs uit 22 andere landen aan de start. Vandaag, 22 februari, stapt Hans met een gezonde dosis spanning en een koffer vol bloemschikattributen in het vliegtuig naar Philadelphia. 

De afgelopen dagen is Hans nog volop bezig geweest met het ophalen van de mooiste bloemen bij kwekers en veredelaars voor zijn kunstwerken. De bloemen worden komend weekend door Hilverda de Boer vervoerd naar Amerika. Eind januari verzond Hans alvast een container met materialen die hij tijdens de wedstrijd zal gebruiken, naar Amerika. “Wat er precies in de container zit, houd ik graag geheim. Ik wil de concurrentie niet op ideeën brengen. Maar het zijn in elk geval meters hoge frames die ik hier in Groningen gebouwd heb en die straks decor zijn voor honderden bloemen. Een van de opdrachten is namelijk een architectonisch object neer te zetten. Ja, dat belooft wat!”

Op de vraag of hij er klaar voor is, antwoordt Hans: “Zeker weten. Ik ga voor goud. De afgelopen weken stond mijn wereld op z’n kop. De voorbereidingen vergden de nodige inspanningen, maar ik weet zeker dat die hun vruchten zullen afwerpen. Collega-bloemisten met de nodige internationale ervaring, zoals Max van de Sluis, Martin Groen en Hanneke Frankema, hebben mij ontzettend goed geholpen. Met hen kon ik sparren, mijn werk kritisch bekijken en zodoende nog beter worden. Ook het thuisfront bood steun. Zonder de inzet van mijn vriendin Franka Roenhorst was dit niet mogelijk geweest.”

De Fleurop-Interflora World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. Na twee dagen van voorrondes, waarin hij onder andere een tafelarrangement en een handgebonden boeket maakt, vindt de finale plaats op 3 maart. Alle opdrachten worden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem.

Hans Zijlstra is te volgen via https://www.facebook.com/HansZijlstragoesUSA/

 


22-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS