maandag 16 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Studenten brengen tijdens Seasonal Trade Fair ode aan historische kunstwerken Rijksmuseum

Studenten brengen tijdens Seasonal Trade Fair ode aan historische kunstwerken Rijksmuseum

Studenten van het World Horti Center brengen tijdens de FloraHolland Seasonal Trade Fair een ode aan historische kunstwerken Rijksmuseum. Het Rijksmuseum organiseert elke jaar de ontwerpwedstrijd de Rijksstudio Award. Een interessante uitdaging voor de Lentiz mbo-studenten Bloem & Design in World Horti Center om hieraan mee te doen. Aangezien het dit jaar het 350ste sterfjaar van Rembrandt is, staat deze grote meester centraal bij de opdracht voor de mbo-studenten Bloem & Design.

Geïnspireerd door de oude meesters brengen zij op 6 en 7 maart tijdens de Seasonal Trade Fair in Wold Horti Center live een ode aan historische kunstwerken uit het Rijksmuseum. Het vakmanschap en creativiteit van de mbo-studenten is tevens te zien op de Open Dag MBO Westland op 6 maart in World Horti Center. Daarna verhuizen de plantenarrangementen naar de BAVO-kerk in Haarlem.

De competitie is in het onderwijsprogramma van Bloem & Design opgenomen. Ieder jaar gaan de studenten de uitdaging aan om een bloem-, groen- en stylingarrangement op te leveren.

WBE Westland, Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javadoplant leveren de studenten het snijgroen, de bloemen en de planten die ze nodig hebben om hun project te kunnen realiseren. Het Rijksmuseum vindt de inbreng van de groene sector zo bijzonder, dat zij ieder jaar juryleden afvaardigt voor de beoordeling.

bron: World Horti Center


 


20-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS