dinsdag 21 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

Maasdijkers woest vanwege Tweede Polenhotel

Maasdijkers woest vanwege Tweede Polenhotel

De weg is vrij voor de komst van een tweede Polenhotel in het ruim 5000 inwoners tellende Maasdijk. Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad heeft ingestemd met een tweede 'Polenhotel' in Maasdijk. Dit tot grote woede van de inwoners van het Westlandse dorp. Op het logeeradres, gelegen op bedrijventerrein Honderdland, moeten rond de 250 arbeidsmigranten komen te wonen. Onacceptabel vinden de ruim 200 Maasdijkers die dinsdagavond in een grote fietsende stoet naar het gemeentehuis togen.

De kwestie met de huisvesting van Oost-Europese werkkrachten voor met name de tuinbouw zorgde in de zomer van 2018 al voor de nodige ophef, omdat raadsleden in allerijl terug moesten komen van vakantie om te voorkomen dat het hotel er zou komen. Er zat namelijk een gat in het bestemmingsplan en men kon ongebreideld hotels neerzetten. Toen is er een nieuw bestemmingsplan gerealiseerd. Alleen het uitzendbureau NL-Jobs had toen al een bouwplan voor een hotel ingediend. Dit moest dus alsnog worden getoetst aan het oude bestemmingsplan.

Diezelfde raad stemde dinsdagavond in met de locatie in Maasdijk. Alleen coalitiepartij LPF en oppositiepartij Westland Verstandig gingen met het college mee, die stelt dat het tweede Polenhotel niet in het bestemmingsplan past. De partijen zijn van mening dat de tweeduizend bedden die er in het Westland moeten komen beter over de dorpen verspreid moeten worden. Maasdijk heeft sinds 2009 al een Polenhotel heeft en zou met een tweede hotel voor arbeidsimmigranten onevenredig zwaar worden belast, vinden LPF en Westland Verstandig.

bron: Telegraaf

 


20-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS